Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu İftar Sofrasını İzmit’te Kuruyor

Editörden 19.02.2026 - 19:07, Güncelleme: 19.02.2026 - 19:30 888 kez okundu.
 

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu İftar Sofrasını İzmit’te Kuruyor

Başkan Mehmet Elmas: “Birlik ve Temsiliyeti İl Merkezinde Güçlendireceğiz”
Kocaeli genelinde faaliyet gösteren Giresun derneklerini çatı altında bir araya getiren Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu, 2026 yılı geleneksel iftar programını il merkezinde gerçekleştirme kararı aldı. Federasyon Başkanı Mehmet Elmas ile yaptığımız özel görüşmenin ardından kaleme aldığım bu habere göre; iftar programı 14 Mart Cumartesi günü İzmit Sekapark Deniz Restoran’da düzenlenecek. Başkan Elmas, organizasyonun yalnızca bir Ramazan buluşması olmadığını, federasyonun Kocaeli merkezli yeni bir yönetim vizyonunun da başlangıcı olacağını ifade etti.   “Federasyon Artık Kocaeli Merkezli Daha Güçlü Yönetilecek” Mehmet Elmas, yaptığı değerlendirmede federasyonun temsil gücünü artırmak adına önemli bir adım attıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli genelinde yaşayan Giresunlu hemşehrilerimizin birlik ve beraberliğini daha güçlü bir zeminde ortaya koymak istiyoruz. Bu nedenle iftar programımızı il merkezinde yapma kararı aldık. Aynı zamanda federasyonumuzun yönetim ve temsil yapısını Kocaeli merkezinden daha kurumsal ve daha güçlü bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz.” Dedi. 12 İlçeden Geniş Katılım Bekleniyor İftar programına Kocaeli’nin 12 ilçesinden kamu protokolü, sivil toplum temsilcileri, iş insanları ve federasyona bağlı dernek başkanlarının davet edileceği öğrenildi. Özellikle İzmit merkezde düzenlenecek bu organizasyonun, federasyonun Kocaeli genelindeki görünürlüğünü artırması ve Giresunluların şehirdeki temsiliyetini güçlendirmesi bekleniyor. Yeni Dönem Mesajı Yaptığımız görüşmede Başkan Elmas’ın altını çizdiği en önemli başlık; “kurumsal güçlenme” oldu. Editör Notu – Mustafa Can Bir Giresunlu ve bu şehrin kamuoyunu yakından takip eden bir gazeteci olarak şunu ifade etmek isterim: Federasyonun iftar programını Kocaeli il merkezinde düzenleme kararı, temsiliyet açısından doğru ve yerinde bir adımdır. Kocaeli gibi güçlü bir sanayi ve nüfus yapısına sahip bir şehirde federasyonun merkez odaklı bir vizyon ortaya koyması; hem kamu nezdinde hem de hemşehri dayanışması açısından önemlidir. Bu adımın, Giresun camiasının Kocaeli genelinde daha bütüncül ve güçlü bir yapı sergilemesine katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Birlik mekânla güçlenir, vizyonla büyür. Bu kararı destekliyor ve hayırlı olmasını diliyorum.
Başkan Mehmet Elmas: “Birlik ve Temsiliyeti İl Merkezinde Güçlendireceğiz”

Kocaeli genelinde faaliyet gösteren Giresun derneklerini çatı altında bir araya getiren Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu, 2026 yılı geleneksel iftar programını il merkezinde gerçekleştirme kararı aldı.

Federasyon Başkanı Mehmet Elmas ile yaptığımız özel görüşmenin ardından kaleme aldığım bu habere göre; iftar programı 14 Mart Cumartesi günü İzmit Sekapark Deniz Restoran’da düzenlenecek.

Başkan Elmas, organizasyonun yalnızca bir Ramazan buluşması olmadığını, federasyonun Kocaeli merkezli yeni bir yönetim vizyonunun da başlangıcı olacağını ifade etti.

 

“Federasyon Artık Kocaeli Merkezli Daha Güçlü Yönetilecek”

Mehmet Elmas, yaptığı değerlendirmede federasyonun temsil gücünü artırmak adına önemli bir adım attıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kocaeli genelinde yaşayan Giresunlu hemşehrilerimizin birlik ve beraberliğini daha güçlü bir zeminde ortaya koymak istiyoruz.

Bu nedenle iftar programımızı il merkezinde yapma kararı aldık.

Aynı zamanda federasyonumuzun yönetim ve temsil yapısını Kocaeli merkezinden daha kurumsal ve daha güçlü bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

12 İlçeden Geniş Katılım Bekleniyor

İftar programına Kocaeli’nin 12 ilçesinden kamu protokolü, sivil toplum temsilcileri, iş insanları ve federasyona bağlı dernek başkanlarının davet edileceği öğrenildi.

Özellikle İzmit merkezde düzenlenecek bu organizasyonun, federasyonun Kocaeli genelindeki görünürlüğünü artırması ve Giresunluların şehirdeki temsiliyetini güçlendirmesi bekleniyor.

Yeni Dönem Mesajı

Yaptığımız görüşmede Başkan Elmas’ın altını çizdiği en önemli başlık; “kurumsal güçlenme” oldu.

Editör Notu – Mustafa Can

Bir Giresunlu ve bu şehrin kamuoyunu yakından takip eden bir gazeteci olarak şunu ifade etmek isterim:

Federasyonun iftar programını Kocaeli il merkezinde düzenleme kararı, temsiliyet açısından doğru ve yerinde bir adımdır.

Kocaeli gibi güçlü bir sanayi ve nüfus yapısına sahip bir şehirde federasyonun merkez odaklı bir vizyon ortaya koyması; hem kamu nezdinde hem de hemşehri dayanışması açısından önemlidir.

Bu adımın, Giresun camiasının Kocaeli genelinde daha bütüncül ve güçlü bir yapı sergilemesine katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

Birlik mekânla güçlenir, vizyonla büyür.

Bu kararı destekliyor ve hayırlı olmasını diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.