Gebze Belediyesi, 288 milyon TL değerinde 32 yeni aracı hizmete aldı. Başkan Zinnur Büyükgöz, araç sayısının 216’ya çıktığını açıkladı.

Gündem 11.09.2025 - 16:00, Güncelleme: 11.09.2025 - 16:06 13461+ kez okundu.
 

Gebze Belediyesi, 288 milyon TL değerinde 32 yeni aracı hizmete aldı. Başkan Zinnur Büyükgöz, araç sayısının 216’ya çıktığını açıkladı.

Gebze Belediyesi, 288 milyon TL değerindeki 32 yeni aracı törenle hizmete aldı. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, göreve geldikleri 2019’dan bu yana araç sayısını 103’ten 216’ya yükselttiklerini ve öz kaynaklarla yapılan alımlarla milyonlarca lira tasarruf sağladıklarını açıkladı.
Gebze Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ev sahipliğinde düzenlenen törende, toplam değeri 288 milyon TL olan 32 yeni araç hizmete kazandırıldı. Yeni araçlarla birlikte belediyeye ait araç sayısı 216’ya yükseldi. Başkan Büyükgöz, göreve geldikleri 2019 yılında belediye envanterinde 103 araç bulunduğunu, bugün ise bu sayının iki kattan fazla artarak 216’ya çıktığını belirtti. Ayrıca kiralık araç sayısının 193’ten 108’e düşürüldüğünü ifade etti. “Minimum Maliyet, Maksimum Fayda” Başkan Büyükgöz, mali disiplinden ödün vermediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Satın alma maliyeti kiralamadan düşükse, kamu bütçesi için en doğru tercih odur. Bu anlayışla hareket ederek 288 milyon TL değerindeki araçları 214 milyon TL’ye mal ettik, yalnızca bu alımda 75 milyon TL tasarruf sağladık. Önümüzde 677 kilometrelik imar yolu açma görevimiz var, bu nedenle iş makinelerine ağırlık verdik.” Soba: “Kaynaklar Verimli Kullanılıyor” Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Belediyesi’nin bütçe yönetimindeki başarısına dikkat çekerek, “Kaynaklar verimli kullanılırsa halkın hizmetine daha fazla yatırım yapılabiliyor. Bugün bunun örneğini görüyoruz.” dedi. Kaymakam Özyiğit: “Beceri, Fedakârlık ve Dürüstlük” Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise yaptığı konuşmada, belediyenin kaynak yönetimini övgüyle değerlendirerek, “Bu işin altında beceri ve fedakârlık var. Gebze için dürüstçe hizmet eden belediye başkanımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Törene Yoğun Katılım Törene; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. “En Büyük Teşekkür Gebze Halkına” Konuşmasının sonunda Gebzelilere teşekkür eden Başkan Büyükgöz, “Bu emaneti bize Gebze halkı verdi. Onlara karşı mahcup olmamak için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni araçlarımız şehrimize hayırlı olsun.” dedi.
Gebze Belediyesi, 288 milyon TL değerindeki 32 yeni aracı törenle hizmete aldı. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, göreve geldikleri 2019’dan bu yana araç sayısını 103’ten 216’ya yükselttiklerini ve öz kaynaklarla yapılan alımlarla milyonlarca lira tasarruf sağladıklarını açıkladı.

Gebze Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ev sahipliğinde düzenlenen törende, toplam değeri 288 milyon TL olan 32 yeni araç hizmete kazandırıldı. Yeni araçlarla birlikte belediyeye ait araç sayısı 216’ya yükseldi.

Başkan Büyükgöz, göreve geldikleri 2019 yılında belediye envanterinde 103 araç bulunduğunu, bugün ise bu sayının iki kattan fazla artarak 216’ya çıktığını belirtti. Ayrıca kiralık araç sayısının 193’ten 108’e düşürüldüğünü ifade etti.

“Minimum Maliyet, Maksimum Fayda”

Başkan Büyükgöz, mali disiplinden ödün vermediklerini vurgulayarak şunları söyledi:
“Satın alma maliyeti kiralamadan düşükse, kamu bütçesi için en doğru tercih odur. Bu anlayışla hareket ederek 288 milyon TL değerindeki araçları 214 milyon TL’ye mal ettik, yalnızca bu alımda 75 milyon TL tasarruf sağladık. Önümüzde 677 kilometrelik imar yolu açma görevimiz var, bu nedenle iş makinelerine ağırlık verdik.”

Soba: “Kaynaklar Verimli Kullanılıyor”

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Belediyesi’nin bütçe yönetimindeki başarısına dikkat çekerek, “Kaynaklar verimli kullanılırsa halkın hizmetine daha fazla yatırım yapılabiliyor. Bugün bunun örneğini görüyoruz.” dedi.

Kaymakam Özyiğit: “Beceri, Fedakârlık ve Dürüstlük”

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise yaptığı konuşmada, belediyenin kaynak yönetimini övgüyle değerlendirerek, “Bu işin altında beceri ve fedakârlık var. Gebze için dürüstçe hizmet eden belediye başkanımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene Yoğun Katılım

Törene; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“En Büyük Teşekkür Gebze Halkına”

Konuşmasının sonunda Gebzelilere teşekkür eden Başkan Büyükgöz, “Bu emaneti bize Gebze halkı verdi. Onlara karşı mahcup olmamak için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni araçlarımız şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.