Derince’ye 120 Yataklı Yeni Sağlık Tesisi Geliyor
Derince’ye 120 Yataklı Yeni Sağlık Tesisi Geliyor
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 120 yataklı çelik konstrüksiyon tesis yapılacak. Yapı, ileride İleri Yaş Hastalıkları Merkezi olacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dönüşüm sürecine giren Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde sağlık hizmetlerinin aksamaması amacıyla 120 yataklı yeni bir sağlık tesisi inşa edileceğini açıkladı.
Büyükakın, açıklamasında, yapılacak tesisin geçici bir prefabrik yapı olmayacağını belirtti. Depreme dayanıklı ve uzun ömürlü çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek tesisin, normal şartlarda 9 ay sürmesi planlanan yapım sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete alınmasının hedeflendiğini ifade etti.
Yeni hastane binasının tamamlanmasının ardından mevcut 120 yataklı tesisin sökülüp kaldırılmayacağını belirten Büyükakın, yapının Kocaeli’nin ilk İleri Yaş Hastalıkları Merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.
Büyükakın, sağlık yatırımlarının yalnızca geçici çözümler üretmekle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Bu iş Büyükşehir Belediyesinin işi mi?” diyenlerin olabileceğini belirtti ve “Evet, bu da bizim işimiz!” ifadelerini kullandı.
Yeni sağlık tesisinin Derince ve Kocaeli’ye hayırlı olmasını dileyen Büyükakın, projenin kentte sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.