Yazarlık Okulu’nda Geleceğin Yazarlarına ilk ders zili çaldı

Eğitim 20.12.2017 - 11:35, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1385+ kez okundu.
 

Yazarlık Okulu’nda Geleceğin Yazarlarına ilk ders zili çaldı

Geleceğin Yazarları, Yazarlık Okulu’nda ilk derse başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Akademi Lise'de bu yıl ikincisi gerçekleşen Yazarlık Okulu eğitimlerine hafta sonu start verdi. Alanında uzman şair ve yazar kadrosu, seçilen lise öğrencilerine deneme, hikâye, şiir, biyografi ve karikatür alanında eğitimlere başladı.Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilerin tamamladığı eserlerden oluşan bir kitap hazırlığı ile çalışma, kitap fuarında okurların beğenisine sunulacak.   125 GENÇ YETENEK SEÇİLDİ İzmit Akademi Lise’nin konferans salonunda gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin yanı sıra şair Adem Turan, hikaye yazarı Güray Süngü, deneme yazarı Mehmet Şeker, karikatürist İlhami Atmaca, Yazarlık Okulu öğrencileri ve veliler katıldı.15 günde bir İzmit Akademi Lise'de yapılacak olan derslere yazarlar ve eğitmenlerden oluşan komisyon tarafından başvuru yapan öğrencilerden her ders için 25’er öğrenci seçildi. Seçilen 125 öğrencinin her birine yazarların belirlediği 10 kitap, proje sürecinde hediye edilecek. Proje sürecinde ayrıca gezi ve yazar ziyaretleri yapılacak.   “DONANIMLI OLMANIZI İSTİYORUZ” Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, “Büyükşehir Belediyesi olarak en öncelikli olarak gördüğümüz yatırımlar, gençlerimize yaptığımız yatırımlardır. Bu anlamda kentimiz çok şanslı çünkü kentimizin başında bir eski öğretmen belediye başkanlığı yapıyor.Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin geleceği en iyi şekilde ve donanımlı olarak hazırlanmasına büyük önem veriyor. Bizler de bu nedenle tüm çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz” şeklinde konuştu.   “YAZAR KADROMUZ ÇOK DEĞERLİ” Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin ardından söz alan Proje Koordinatörü ve aynı zamanda yazar olan Fahri Tuna, şair Adem Turan, hikaye yazarı Güray Süngü ve karikatürist İlhami Atmaca, Yazarlık Okulu öğrencilerine programların nasıl geçeceği hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Deneme yazarı Mehmet Şeker ise, “Çok değerli yazar kadromuz var. Büyük yazarların büyük şairler kendi kuşaklarından umudu keser ve gençlere yönelir. Sizler yarın bu ülkede söz sahibi olacaksınız” dedi. Konuşmaların ardından Yazarlık Okulu’nda ilk ders başladı.  
Geleceğin Yazarları, Yazarlık Okulu’nda ilk derse başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren İzmit Akademi Lise'de bu yıl ikincisi gerçekleşen Yazarlık Okulu eğitimlerine hafta sonu start verdi. Alanında uzman şair ve yazar kadrosu, seçilen lise öğrencilerine deneme, hikâye, şiir, biyografi ve karikatür alanında eğitimlere başladı.Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilerin tamamladığı eserlerden oluşan bir kitap hazırlığı ile çalışma, kitap fuarında okurların beğenisine sunulacak.

 

125 GENÇ YETENEK SEÇİLDİ
İzmit Akademi Lise’nin konferans salonunda gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin yanı sıra şair Adem Turan, hikaye yazarı Güray Süngü, deneme yazarı Mehmet Şeker, karikatürist İlhami Atmaca, Yazarlık Okulu öğrencileri ve veliler katıldı.15 günde bir İzmit Akademi Lise'de yapılacak olan derslere yazarlar ve eğitmenlerden oluşan komisyon tarafından başvuru yapan öğrencilerden her ders için 25’er öğrenci seçildi. Seçilen 125 öğrencinin her birine yazarların belirlediği 10 kitap, proje sürecinde hediye edilecek. Proje sürecinde ayrıca gezi ve yazar ziyaretleri yapılacak.

 

“DONANIMLI OLMANIZI İSTİYORUZ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, “Büyükşehir Belediyesi olarak en öncelikli olarak gördüğümüz yatırımlar, gençlerimize yaptığımız yatırımlardır. Bu anlamda kentimiz çok şanslı çünkü kentimizin başında bir eski öğretmen belediye başkanlığı yapıyor.Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin geleceği en iyi şekilde ve donanımlı olarak hazırlanmasına büyük önem veriyor. Bizler de bu nedenle tüm çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YAZAR KADROMUZ ÇOK DEĞERLİ”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin ardından söz alan Proje Koordinatörü ve aynı zamanda yazar olan Fahri Tuna, şair Adem Turan, hikaye yazarı Güray Süngü ve karikatürist İlhami Atmaca, Yazarlık Okulu öğrencilerine programların nasıl geçeceği hakkında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Deneme yazarı Mehmet Şeker ise, “Çok değerli yazar kadromuz var. Büyük yazarların büyük şairler kendi kuşaklarından umudu keser ve gençlere yönelir. Sizler yarın bu ülkede söz sahibi olacaksınız” dedi. Konuşmaların ardından Yazarlık Okulu’nda ilk ders başladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.