COVİT-19 Coronavürüs Bakın Türkiye'ye İlk Nerden Gelmiş!

Sağlık 22.07.2020 - 14:15, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2180+ kez okundu.
 

COVİT-19 Coronavürüs Bakın Türkiye'ye İlk Nerden Gelmiş!

Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe'nin yaptığı açıklamada:
Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe, Türkiye’ye ilk vakanın İtalya’dan geldiğini söyledi TBMM’de Recep Akdağ başkanlığında toplanan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda Sağlık Bakan yardımcıları Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile Halil Eldemir, Kovid-19 salgını ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meşe, Türkiye’nin pandemiye karşı verdiği mücadelenin bir başarı hikayesi olduğunu kaydetti. Türkiye’ye ilk vakanın İtalya’dan geldiğini söyleyen Meşe, aşı ve anti serum çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. PCR test kitinin yerli tanı kiti olduğunu ve halk sağlığı laboratuvarlarında geliştirildiğini vurgulayan Meşe, “Testin yüze 90’ın üzerinde duyarlılığı var” diye konuştu. Antikor düzeyinin 3 ay kadar pozitif kaldığına dair çalışmalar bulunduğunu anlatan Meşe, antikorun koruyucu olup olmadığı konusunda dünyada fikir birliği ortaya çıkmadığını ifade etti. 12 aşı çalışması Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe, aşı çalışmalarıyla ilgili “Kendi üniversitelerimizde 12 aşı çalışması var. Bunlar klinik safhada. Beşi fare deneyi aşamasında. Sonuçları çok iyi olanlar var ama bunlar daha da ilerleyecek. Mart, nisan, mayıs ve haziran aylarındaki virüslerin mutasyonu ile ilgili çalışmaya başladık. Virüs Türkiye’de mutasyona uğradı mı? Bu konuda da halk sağlığı laboratuvarlarında çalışma başlattık” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe'nin yaptığı açıklamada:

Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe, Türkiye’ye ilk vakanın İtalya’dan geldiğini söyledi

TBMM’de Recep Akdağ başkanlığında toplanan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda Sağlık Bakan yardımcıları Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile Halil Eldemir, Kovid-19 salgını ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Meşe, Türkiye’nin pandemiye karşı verdiği mücadelenin bir başarı hikayesi olduğunu kaydetti. Türkiye’ye ilk vakanın İtalya’dan geldiğini söyleyen Meşe, aşı ve anti serum çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. PCR test kitinin yerli tanı kiti olduğunu ve halk sağlığı laboratuvarlarında geliştirildiğini vurgulayan Meşe, “Testin yüze 90’ın üzerinde duyarlılığı var” diye konuştu. Antikor düzeyinin 3 ay kadar pozitif kaldığına dair çalışmalar bulunduğunu anlatan Meşe, antikorun koruyucu olup olmadığı konusunda dünyada fikir birliği ortaya çıkmadığını ifade etti.

12 aşı çalışması

Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe, aşı çalışmalarıyla ilgili “Kendi üniversitelerimizde 12 aşı çalışması var. Bunlar klinik safhada. Beşi fare deneyi aşamasında. Sonuçları çok iyi olanlar var ama bunlar daha da ilerleyecek. Mart, nisan, mayıs ve haziran aylarındaki virüslerin mutasyonu ile ilgili çalışmaya başladık. Virüs Türkiye’de mutasyona uğradı mı? Bu konuda da halk sağlığı laboratuvarlarında çalışma başlattık” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.