Sigorta Poliçeleri ‘Korona’yı Kapsıyor'mu?

Sağlık 17.03.2020 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1876+ kez okundu.
 

Sigorta Poliçeleri ‘Korona’yı Kapsıyor'mu?

Mercury Sigorta Üst Yöneticisi Kurt Ebik, koronavirüs testi talep edilmesine kadar yapılan giderlerin sağlık sigortaları tarafından karşılanabileceğini belirtti. Marsh Türkiye Başkan Yardımcısı Servet Gürkan ise mevzuattaki “salgın” belirsizliğine dikkat çekti.
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), küresel salgın olarak nitelediği koronavirüs, özel sağlık sigortası sahipleri açısından da gündemde. Virüslerle ilgili bir hastalık için hastaneye gidenlerin hangi aşamaya kadar özel sağlık sigortalarından yararlanabileceği tartışılıyor. Mercury Sigorta Üst Yöneticisi Kurt Ebik, koronavirüs DSÖ tarafından küresel salgın (pandemi) hastalık olarak ilan edildiği için, bu virüsün tedavisinin hem özel sağlık hem tamamlayıcı sağlık sigortalarında özel şartlar gereği kapsam dışında kaldığını belirtti. Ebik şu vurguyu yaptı:  NUMUNE ALINIR DUYURU ÖNEMLİ“Küresel bir salgın durumunda hiçbir ülkenin özel sağlık sistemi bu yükün altından kalkamayacağından dolayı kamu sistemi devreye girmekte ve ülkelerin sağlık bakanlıkları bunu tek elden yönetiyor. Bundan dolayı, kamu ve özel hastaneler virüs şüphesiyle hastadan numune alabiliyor, bu numuneleri belirtilen laboratuvarlara göndererek tek elden sağlıklı bir veri ve kontrol sistemi sağlanıyor. Virüs şüphesi içeren belirtilerle sigortalılarımızın özel hastaneye gitmeleri durumunda koronavirüs testi talep edilmesine kadar yapılan tüm giderler poliçe kapsamında karşılanır. Testin sonucuna göre, yapılacak tedaviler kapsam dahilindedir eğer ki koronavirüs teşhisi yok ise. Var ise o durumda kamu devreye giriyor.” Marsh Türkiye Başkan Yardımcısı Servet Gürkan ise, Türkiye’deki sigorta mevzuatında salgın hastalık ilanını kimin yapacağıyla ilgili belirsizliğe dikkat çekti. Örneğin bu ilan konusunda referans Sağlık Bakanlığı mı? Bu bir belirsizlik kaynağı. Bu konuda yapılacak duyuru önemli olacak” dedi. Bu noktada sigortacılık sisteminin kabul ettiği uluslararası düzenlemelere vurgu yapan Gürkan, ayrıca bu tür salgın durumlarında kamu sisteminin her zaman devreye girdiğini ve tedavi sürecini yönettiğini hatırlatarak endişe edilmemesini önerdi.Uluslararası düzenlemelere göre DSÖ bir hastalık için “salgın” dediğinde, bu hastalığın özel sağlık sigortalarının kapsam dışında kaldığını anlatan Gürkan, “Türkiye’deki mevzuatta ise salgın hastalık ilanı konusunda kriter net değil.   
Mercury Sigorta Üst Yöneticisi Kurt Ebik, koronavirüs testi talep edilmesine kadar yapılan giderlerin sağlık sigortaları tarafından karşılanabileceğini belirtti. Marsh Türkiye Başkan Yardımcısı Servet Gürkan ise mevzuattaki “salgın” belirsizliğine dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), küresel salgın olarak nitelediği koronavirüs, özel sağlık sigortası sahipleri açısından da gündemde. Virüslerle ilgili bir hastalık için hastaneye gidenlerin hangi aşamaya kadar özel sağlık sigortalarından yararlanabileceği tartışılıyor.

Mercury Sigorta Üst Yöneticisi Kurt Ebik, koronavirüs DSÖ tarafından küresel salgın (pandemi) hastalık olarak ilan edildiği için, bu virüsün tedavisinin hem özel sağlık hem tamamlayıcı sağlık sigortalarında özel şartlar gereği kapsam dışında kaldığını belirtti. Ebik şu vurguyu yaptı: 

NUMUNE ALINIR


DUYURU ÖNEMLİ“Küresel bir salgın durumunda hiçbir ülkenin özel sağlık sistemi bu yükün altından kalkamayacağından dolayı kamu sistemi devreye girmekte ve ülkelerin sağlık bakanlıkları bunu tek elden yönetiyor. Bundan dolayı, kamu ve özel hastaneler virüs şüphesiyle hastadan numune alabiliyor, bu numuneleri belirtilen laboratuvarlara göndererek tek elden sağlıklı bir veri ve kontrol sistemi sağlanıyor. Virüs şüphesi içeren belirtilerle sigortalılarımızın özel hastaneye gitmeleri durumunda koronavirüs testi talep edilmesine kadar yapılan tüm giderler poliçe kapsamında karşılanır. Testin sonucuna göre, yapılacak tedaviler kapsam dahilindedir eğer ki koronavirüs teşhisi yok ise. Var ise o durumda kamu devreye giriyor.”

Marsh Türkiye Başkan Yardımcısı Servet Gürkan ise, Türkiye’deki sigorta mevzuatında salgın hastalık ilanını kimin yapacağıyla ilgili belirsizliğe dikkat çekti.


Örneğin bu ilan konusunda referans Sağlık Bakanlığı mı? Bu bir belirsizlik kaynağı. Bu konuda yapılacak duyuru önemli olacak” dedi. Bu noktada sigortacılık sisteminin kabul ettiği uluslararası düzenlemelere vurgu yapan Gürkan, ayrıca bu tür salgın durumlarında kamu sisteminin her zaman devreye girdiğini ve tedavi sürecini yönettiğini hatırlatarak endişe edilmemesini önerdi.Uluslararası düzenlemelere göre DSÖ bir hastalık için “salgın” dediğinde, bu hastalığın özel sağlık sigortalarının kapsam dışında kaldığını anlatan Gürkan, “Türkiye’deki mevzuatta ise salgın hastalık ilanı konusunda kriter net değil. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.