Yusuf Birol’un 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yayımladı

Diğer 12.05.2017 - 10:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1963+ kez okundu.
 

Yusuf Birol’un 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yayımladı

Milliyetci Hareket Partisi Beylikbağı Bölge Başkanı Yusuf Birol’un 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yayımladığı mesaj.
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir.   10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması asla yeterlidegildir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek haksızlıktır. Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yapılması açısından oldukça önemlidir.   Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerinden olmalıdır. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütüldügü görülmektedir. Birçok engellimizin de Umut Evleri’nde bakımı sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine imkan sağlanmalıdır.    Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyorum."
Milliyetci Hareket Partisi Beylikbağı Bölge Başkanı Yusuf Birol’un 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yayımladığı mesaj.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir.

 

10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması asla yeterlidegildir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek haksızlıktır. Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yapılması açısından oldukça önemlidir.

 

Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerinden olmalıdır. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütüldügü görülmektedir. Birçok engellimizin de Umut Evleri’nde bakımı sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine imkan sağlanmalıdır. 

 

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.