BİLİŞİM VADİSİNDE BÜYÜK SOYGUN İDDİASI

Gündem 13.07.2020 - 12:16, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2616+ kez okundu.
 

BİLİŞİM VADİSİNDE BÜYÜK SOYGUN İDDİASI

Gebze/Muallimköy’de yapılan/yapılacak Bilişim Vadisi için kamulaştırma alanında kalan vatandaşlara ait parsel maliklerine inanılmaz oyun oynanıyor.
BİLİŞİM VADİSİ DEĞİL ,RANT VE SOYGUN VADİSİ!..   Sahneye konan oyunun figüranlarından birisi de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. Bu soygun,vurgun ve talan anlayışından bilimde çıkmaz,bilimsellikte! Akıl tutulması yaşayanların kuracağı "..Bilişim Vadisinden.."de halka bir fayda çıkmaz! Neden mi? Anlatalım o zaman!.. Bilişim Vadisi kamulaştırma alanı içinde kalan müstakil parseller; 1-İmar uygulmasına tabi tutulmuş, ; 2-Herbir parselden 35-40 kadar Düzenleme ortaklik payı kesilmiş ; 3-Yerine göre 40 veya 50 kadar müstakil parseller tevhit ile ada haline dönüştürülmüş,; 4- Her parselden alınan Düzenleme Ortaklık Payları Muallimköy Bilişim Vadisi A.Ş'ye (bedelli veya bedelsiz) devredilmiş ; 5- Ada haline dönüştürülen büyük parsellere devredilen düzenleme ortaklık payı sebebiyle hissedar yapılmış ; 6-Vatandaşlara ait parseller/hisseler Bakanlar Kurulu kararı ile kamulaştırılması yerine,imar oyunları ile hissedar yapılan Bilişim Vadisi A.Ş tarafından diğer hissedarlar aleyhine İzaleyi Şu'yu yani ortaklığın satış yoluyla sona erdirilmesi davası ikame edilmiştir. 7- Muallimköy Bilişim vadisi A.Ş rayiç bedelle kamulaştırma yapmaktan kaçıp dava yoluyla parsel maliklerinden yarı fiyatına satin almak yolunu tercih etmesi tek kelime ile "..Hakkın Kötüye Kullanılmasıdır. ." 8-Zira sirket davayı, ortaklarla anlaşıp biraraya gelip hisseleri ayiramama sebebine dayandırmıştır. Şimdi de şu soruların cevabının verilmesini istiyoruz. Hissedarlarin hepsi ayrı parsel maliki iken ve ayrı olmasi gerekiyor ise neden imar uygulaması ile parselleri birleştirdiniz? Madem bu parseller bilişim vadisi kamulaştırma alanında kalmakta ise neden kamulaştırma yapıp vatandaşa rayiç bedel ödemiyorsunuzda daha düşük bedelle almak için izaleyi şu'yu davası açıyorsunuz? Varsayalım izaleyi şu'yu sonucu ihale ile bu parsellerin üçüncü kişilere satılması sonrasında kamulaştırmaktan vaz mı geçeceksiniz? Vazgeçmeyip kamulaştıracak iseniz neden bu davayı açıp vatandaşın yargılama giderleri ile avukat ücretlerini ödemeye zorlayıp magdur etme yolunu tercih ediyorsunuz? Yoksa bu davalar ile yarı bedelle şirketinize veya sizlerin önceden belirlediğiniz kişi veya rantçıların eline geçmesini sağlayarak haksız zenginleşmelerini mi sağlamak istiyorsunuz? Veya sizin ego,kibir veya mutluluğunuz vatandaşın mağduriyetinden mi geçiyor?.. Kısaca;Bilişim Vadisi Oldu mu Soygun Vadisi!.. KAYNAK: Mesut IŞIK DHA     
Gebze/Muallimköy’de yapılan/yapılacak Bilişim Vadisi için kamulaştırma alanında kalan vatandaşlara ait parsel maliklerine inanılmaz oyun oynanıyor.
BİLİŞİM VADİSİ DEĞİL ,RANT VE SOYGUN VADİSİ!..
 
Sahneye konan oyunun figüranlarından birisi de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır.
Bu soygun,vurgun ve talan anlayışından bilimde çıkmaz,bilimsellikte!
Akıl tutulması yaşayanların kuracağı "..Bilişim Vadisinden.."de halka bir fayda çıkmaz!
Neden mi?
Anlatalım o zaman!..
Bilişim Vadisi kamulaştırma alanı içinde kalan müstakil parseller;
1-İmar uygulmasına tabi tutulmuş, ;
2-Herbir parselden 35-40 kadar Düzenleme ortaklik payı kesilmiş ;
3-Yerine göre 40 veya 50 kadar müstakil parseller tevhit ile ada haline dönüştürülmüş,;
4- Her parselden alınan Düzenleme Ortaklık Payları Muallimköy Bilişim Vadisi A.Ş'ye (bedelli veya bedelsiz) devredilmiş ;
5- Ada haline dönüştürülen büyük parsellere devredilen düzenleme ortaklık payı sebebiyle hissedar yapılmış ;
6-Vatandaşlara ait parseller/hisseler Bakanlar Kurulu kararı ile kamulaştırılması yerine,imar oyunları ile hissedar yapılan Bilişim Vadisi A.Ş tarafından diğer hissedarlar aleyhine İzaleyi Şu'yu yani ortaklığın satış yoluyla sona erdirilmesi davası ikame edilmiştir.
7- Muallimköy Bilişim vadisi A.Ş rayiç bedelle kamulaştırma yapmaktan kaçıp dava yoluyla parsel maliklerinden yarı fiyatına satin almak yolunu tercih etmesi tek kelime ile "..Hakkın Kötüye Kullanılmasıdır. ."
8-Zira sirket davayı, ortaklarla anlaşıp biraraya gelip hisseleri ayiramama sebebine dayandırmıştır.
Şimdi de şu soruların cevabının verilmesini istiyoruz.
Hissedarlarin hepsi ayrı parsel maliki iken ve ayrı olmasi gerekiyor ise neden imar uygulaması ile parselleri birleştirdiniz?
Madem bu parseller bilişim vadisi kamulaştırma alanında kalmakta ise neden kamulaştırma yapıp vatandaşa rayiç bedel ödemiyorsunuzda daha düşük bedelle almak için izaleyi şu'yu davası açıyorsunuz?
Varsayalım izaleyi şu'yu sonucu ihale ile bu parsellerin üçüncü kişilere satılması sonrasında kamulaştırmaktan vaz mı geçeceksiniz?
Vazgeçmeyip kamulaştıracak iseniz neden bu davayı açıp vatandaşın yargılama giderleri ile avukat ücretlerini ödemeye zorlayıp magdur etme yolunu tercih ediyorsunuz?
Yoksa bu davalar ile yarı bedelle şirketinize veya sizlerin önceden belirlediğiniz kişi veya rantçıların eline geçmesini sağlayarak haksız zenginleşmelerini mi sağlamak istiyorsunuz?
Veya sizin ego,kibir veya mutluluğunuz vatandaşın mağduriyetinden mi geçiyor?..
Kısaca;Bilişim Vadisi Oldu mu Soygun Vadisi!..
KAYNAK: Mesut IŞIK DHA 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.