ABD’den Sonra İkinci Sıradayız

Ekonomi 13.11.2019 - 08:39, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2057+ kez okundu.
 

ABD’den Sonra İkinci Sıradayız

ABD’den sonra en fazla dizi ihraç eden ülke Türkiye oldu.
ABD’den sonra en fazla dizi ihraç eden ülke olan Türkiye, bugüne kadar 150’den fazla televizyon dizisini Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da toplam 146 ülkede izleyiciyle buluşturdu. Türk yapımı diziler Rusya’dan Çin’e, Kore’den Latin Amerika’ya            700 milyondan fazla izleyicinin ilgisiyle karşılaşıyor. En çok sayıda ülkeye ihraç edilen dizi “Muhteşem Yüzyıl” dizisi oldu. Dizi, 70 ayrı ülke 500 milyondan fazla seyirciye ulaştı. Geçen yıl itibarıyla Türk dizilerinin ihracat tutarı 500 milyon dolara ulaşırken, “Kara Para Aşk”, “Kuzey Güney”, “Karadayı”, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, “Adını Feriha Koydum”, “Gümüş”, “Fatmagül’ün Suçu Ne”, “Ezel”, “Aşk-ı Memnu”, “Diriliş Ertuğrul” ve “Kara Sevda” dizileri en fazla gelir getiren yapımlar oldu. Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.  
ABD’den sonra en fazla dizi ihraç eden ülke Türkiye oldu.

ABD’den sonra en fazla dizi ihraç eden ülke olan Türkiye, bugüne kadar 150’den fazla televizyon dizisini Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da toplam 146 ülkede izleyiciyle buluşturdu.

Türk yapımı diziler Rusya’dan Çin’e, Kore’den Latin Amerika’ya

           700 milyondan fazla izleyicinin ilgisiyle karşılaşıyor.

En çok sayıda ülkeye ihraç edilen dizi “Muhteşem Yüzyıl” dizisi oldu. Dizi, 70 ayrı ülke 500 milyondan fazla seyirciye ulaştı.

Geçen yıl itibarıyla Türk dizilerinin ihracat tutarı 500 milyon dolara ulaşırken, “Kara Para Aşk”, “Kuzey Güney”, “Karadayı”, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, “Adını Feriha Koydum”, “Gümüş”, “Fatmagül’ün Suçu Ne”, “Ezel”, “Aşk-ı Memnu”, “Diriliş Ertuğrul” ve “Kara Sevda” dizileri en fazla gelir getiren yapımlar oldu.

Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.