ORDU-GİRESUN'A ALMANYA'DAN SEFERLER BAŞLADI

TÜRKİYEʹnin ve Avrupaʹnın deniz üzerine kurulan ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havalimanıʹndan Almanyaʹya uçak seferleri başladı.

 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiyeʹnin ve Avrupaʹnın deniz üzerine ilk kurulan Ordu-Giresun Havalimanıʹnda yolcu kapasitesinin her geçen gün arttığını belirterek, Almanyaʹya da dün gece itibariyle uçak seferlerinin başladığını söyledi. İlk seferin özel havayolu şirketi tarafından yapıldığını, 160 yolcunun Ordu-Giresun Havalimanıʹna geldiğini, aynı uçağın Almanya Kölnʹe 40 yolcu ile dönüş yaptığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, " Almanya Köln, Münih, Stuttgart ve Düsseldorf kentlerine  özel havayolu şirketi sefer başlattı.

 

İkinci sefer 8 Temmuzʹda olacak. 18 Temmuz ve 3 Ağustos tarihlerinde de karşılıklı seferler olacak" dedi.Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanıʹnın açılmasıyla birlikte kenti ziyaret eden turist sayısınında 600 binin üzerine çıktığını, uçuş sayısı ve yolcu kapasitesinin her geçen gün artmasıyla turist sayısının dahada artacağını ifade etti.