Adem Koç 'tan Öğretmenlere Ekonomi Vurgulu Kutlama

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.


Başkan Adem Koç açıklamasında, bugün sadece öğretmenlerimizi değil, toplumun tüm kesimlerini bir günde 17 fakirleştirenler, nasıl olup da utanmadan kutlama mesajı yayınlayabiliyorlar anlamak mümkün değil dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKI ÖDENMEZ


DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç mesajında, “Dünyanın şekillenmesinde ve geleceğimiz olan çocuklarımızın hayata hazırlanmasında çok önemli bir görevi olan Öğretmenlerimizin bizler üzerindeki hakkını asla ödeyemeyiz. Bu anlamlı günde, ülkemizin dört bir yanında ilim ve irfan öncüsü olarak görev yapan, Türkiye’mizin geleceğine ışık tutan bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum.
Öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi değerle ölçülmez. Bu değer, öğrencilerinin iyi makamlara ve mevkilere geldiğini görmek, onların insanlığa faydalı birer fert olarak çalışmasına tanık olmaktır. İşte bu yüzden eğitimcilerimiz bizim için kutsaldır.

 


Öğretmenlerimize bugün artık çok daha büyük görevler düşüyor. Geleceğimiz olan yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlıklı olarak yetiştirmeye çalışıyorlar. Çocuklarımız onlara verecekleri değerleri bekliyor. Bu önemli görevinizde biz de her zaman yanınızda olacağız. Eğitime verdiğimiz desteği bundan sonra da sürdüreceğiz. Haklarınızı şimdiye kadar olduğu gibi her alanda arayacağız...

BİR GÜNDE 17 FAKİRLEŞTİ


Aylardır yaşanan adı konmamış devalüasyon ile sadece dün, bir günde tüm Türk halkı gibi öğretmenlerimiz de yüzde 17 fakirleşti.

Bugün 5 kişilik bir öğretmen ailesi kuru ekmeğe muhtaç edildi.


Böyle bir ortamda öğretmenlerimizin verimli bir şekilde eğitim vermesini nasıl bekleyebilirler? Anlamak mümkün değil. Bu nedenle hükumeti bir an önce hayatın gerçekleri ile yüzleşmeye ve saraylarından çıkıp halkın, öğretmenlerin çektiği çileyi görmeye davet ediyoruz. 


Bugün artık akaryakıta gelen zamlar nedeniyle arabasını kullanamayan, çocuklarına ekmek alırken bütçe hesabı yapan bir öğretmenden nasıl başarı beklenir bunu da vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. 
Ama kimse umutsuzluğa kapılmasın. Daha önce yaptık, yine yaparız. DEVA’nın tecrübeli kadrolarının Genel Başkanımız Ali Babacan’ın öncülüğünde oluşturacağı ‘güven’ ortamı ile memleketimiz, yine en kısa sürede düzlüğe çıkacaktır. Bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.