Yeni Köşe Yazısı

Siyaset 22.01.2020 - 13:17, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2728+ kez okundu.
 

Yeni Köşe Yazısı

O 90’lı yılların çürük ve insana değer vermeyen siyaset anlayışını, idarecilerini ve zihniyetini çok iyi bildiğinizi umuyorum..
Çünkü o dönemler insanların kuyruklara mahkum olduğu dönemlerdi..   Çünkü o dönemler sokakların çamur, muslukların akmadığı ve çöplerin yollarda serencam attığı dönemlerdi..   Çünkü o dönemlerin siyasileri insanları seçimden seçime hatırlar ve insana hayvan muamelesi yapardı..   Bunları söylerken hepsini işin içine katmıyorum tabiki..   Fakat gelin görün ki bu saydıklarım onda biri bile değil..   Şimdi devir değişti..   Belediye başkanları artık halkın içinde, halkta başkana çok daha rahat ulaşıyor..   Yani eskiden bırak başkana ulaşmayı sıradan bir memur bile adam yerine koymazdı seni.. Mini bir tarihi hatırlatmadan sonra gelelim Darıca’ya..   Darıca şu an için başkanını bulmuş, başkan Darıca’yı kucaklamış, adeta bir pervane gibi aşkla dönüyor halkının etrafında..   Efendiler!   Yalakalık yapmıyorum, el altından üstünden şekil yapmıyorum!   Diyorum ki, bir Muzaffer Bıyık gerçeği var!   Bu gerçek sahada ve masada olan bir gerçek!   Bilmiyorum, görebiliyor musunuz?     Cenazeden düğüne, camiden pazara, okuldan spora, evlerden tüccara kadar adım atmadığı yer kalmayan bir Muzaffer Bıyık gerçeği var!   Vatandaş umreye gidecek bir bakıyorsun, Muzaffer Başkan onları uğurlamaya gelmiş. Hastaneye gidiyorsun, bir bakıyorsun Muzaffer Başkan hasta ziyaretinde, sonra pazarcıyla, esnafla ve bir bakıyorsun çocuklarla konuşuyor makam odasında. “Ama bunları her belediye başkanı yapıyor” diyebilirsiniz.   Evet, yapan da var yapmayan da var..   Lakin, dolu dolu, azimli ve istekli olanları zor görüyoruz gibi..   Biraz daha açayım: Bu millet prosedür başkanı istemiyor! Kağıt üstünde, akşama kadar koltuğunun üzerinde oturan, etrafındaki üç beş kişiyle vaktini dolduran, halkta bi’ haber, sorunlara duyarsız ve kayıtsız vs..   1 ay boyunca bu köşede sosyal medyadaki en aktif belediye başkanı kim? diye facebook üzerinde araştırma yaptım ve yayımladım.   Bir de baktım.. Muzaffer Bıyık açık ara önde.   Yukarıda bahsettiğim gibi her yerde olursan, her yere uğrarsan tabikii en aktif paylaşımlarda senin olur!   Elbette her başkan kendi ilçesinde çalışıyor, şehrine önem veriyor ve hizmetlerini sürdürme gayretinde fakat..   Örneğin geçen gün Darıca Sosyal Tesisleri’nde yemek fiyatlarını makul seviyeye çekip tekrar gönüllere girdi Muzaffer Başkan..   Bu çok takdir topladı.   Şimdi birbirinden önemli projeler var gündeminde.. Seçim öncesi vaatlerine koymuştu.. Bakıp göreceğiz.. Ben inanıyorum ki, o projelerde gerçekleşirse Darıca daha başka olacak..   Çok şey yazacağımda..   Malumunuz köşemiz bu kadarına yetiyor..   Heyecanlı, coşkulu, üretken, nokta atışı yapan başkanlara ihtiyacımız var..   Bilmem bir şeyler anlatabildim mi?   Selam ve dua ile..    
O 90’lı yılların çürük ve insana değer vermeyen siyaset anlayışını, idarecilerini ve zihniyetini çok iyi bildiğinizi umuyorum..

Çünkü o dönemler insanların kuyruklara mahkum olduğu dönemlerdi..

 

Çünkü o dönemler sokakların çamur, muslukların akmadığı ve çöplerin yollarda serencam attığı dönemlerdi..

 

Çünkü o dönemlerin siyasileri insanları seçimden seçime hatırlar ve insana hayvan muamelesi yapardı..

 

Bunları söylerken hepsini işin içine katmıyorum tabiki..

 

Fakat gelin görün ki bu saydıklarım onda biri bile değil..

 

Şimdi devir değişti..

 

Belediye başkanları artık halkın içinde, halkta başkana çok daha rahat ulaşıyor..

 

Yani eskiden bırak başkana ulaşmayı sıradan bir memur bile adam yerine koymazdı seni..

Mini bir tarihi hatırlatmadan sonra gelelim Darıca’ya..

 

Darıca şu an için başkanını bulmuş, başkan Darıca’yı kucaklamış, adeta bir pervane gibi aşkla dönüyor halkının etrafında..

 

Efendiler!

 

Yalakalık yapmıyorum, el altından üstünden şekil yapmıyorum!

 

Diyorum ki, bir Muzaffer Bıyık gerçeği var!

 

Bu gerçek sahada ve masada olan bir gerçek!

 

Bilmiyorum, görebiliyor musunuz?  

 

Cenazeden düğüne, camiden pazara, okuldan spora, evlerden tüccara kadar adım atmadığı yer kalmayan bir Muzaffer Bıyık gerçeği var!

 

Vatandaş umreye gidecek bir bakıyorsun, Muzaffer Başkan onları uğurlamaya gelmiş. Hastaneye gidiyorsun, bir bakıyorsun Muzaffer Başkan hasta ziyaretinde, sonra pazarcıyla, esnafla ve bir bakıyorsun çocuklarla konuşuyor makam odasında.

“Ama bunları her belediye başkanı yapıyor” diyebilirsiniz.

 

Evet, yapan da var yapmayan da var..

 

Lakin, dolu dolu, azimli ve istekli olanları zor görüyoruz gibi..

 

Biraz daha açayım: Bu millet prosedür başkanı istemiyor! Kağıt üstünde, akşama kadar koltuğunun üzerinde oturan, etrafındaki üç beş kişiyle vaktini dolduran, halkta bi’ haber, sorunlara duyarsız ve kayıtsız vs..

 

1 ay boyunca bu köşede sosyal medyadaki en aktif belediye başkanı kim? diye facebook üzerinde araştırma yaptım ve yayımladım.  

Bir de baktım..

Muzaffer Bıyık açık ara önde.

 

Yukarıda bahsettiğim gibi her yerde olursan, her yere uğrarsan tabikii en aktif paylaşımlarda senin olur!

 

Elbette her başkan kendi ilçesinde çalışıyor, şehrine önem veriyor ve hizmetlerini sürdürme gayretinde fakat..

 

Örneğin geçen gün Darıca Sosyal Tesisleri’nde yemek fiyatlarını makul seviyeye çekip tekrar gönüllere girdi Muzaffer Başkan..

 

Bu çok takdir topladı.

 

Şimdi birbirinden önemli projeler var gündeminde.. Seçim öncesi vaatlerine koymuştu.. Bakıp göreceğiz.. Ben inanıyorum ki, o projelerde gerçekleşirse Darıca daha başka olacak..

 

Çok şey yazacağımda..

 

Malumunuz köşemiz bu kadarına yetiyor..

 

Heyecanlı, coşkulu, üretken, nokta atışı yapan başkanlara ihtiyacımız var..

 

Bilmem bir şeyler anlatabildim mi?

 

Selam ve dua ile..

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.