Yavuz Sondaj Gemisi Yola Çıkıyor

Gündem 19.06.2019 - 10:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2834+ kez okundu.
 

Yavuz Sondaj Gemisi Yola Çıkıyor

Fatih gemisi arama çalışmalarını sürdürürken Yavuz da yarın Akdeniz'e doğru yola çıkacak.
Doğu Akdeniz'de Fransa, ABD, İsrail, Yunanistan gibi ülkeler, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinden rahatsız.   Güney Kıbrıs Rum Kesimi, bölge kaynaklarını tek başına kullanma hevesinde. Karşısında Türkiye'nin olmasıyla diğer ülkeleri anlaşmaya çağıran Rumlar, AB ve ABD tarafından korunuyor.   Ancak Türkiye, bölgede haklarını korumak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.   FATİH 5 BİN METRE SONDAJ YAPACAK   Fatih sondaj gemisi, 1 ayı aşkın bir süredir bölgede sondaj çalışmalarını sürüyor Fatih, denizin altına 5 bin metreden fazla derinlikte girecek. Şu ana kadar Fatih'in, 3 bin metre civarında sondajı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Önümüzdeki ayın sonunda Fatih istediği noktaya ulaşmış olacak.   YAVUZ YARIN YOLDA   İşini şansa bırakmak istemeyen Türkiye, bölgede kendisine baskı yapılması çabasına karşın bir sondaj gemisini daha yola çıkarıyor. Yavuz sondaj gemisi, yarın Akdeniz'e doğru yola çıkacak. Fatih gibi Yavuz da gaz arama çalışmalarını gerçekleştirecek.
Fatih gemisi arama çalışmalarını sürdürürken Yavuz da yarın Akdeniz'e doğru yola çıkacak.

Doğu Akdeniz'de Fransa, ABD, İsrail, Yunanistan gibi ülkeler, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinden rahatsız.

 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, bölge kaynaklarını tek başına kullanma hevesinde. Karşısında Türkiye'nin olmasıyla diğer ülkeleri anlaşmaya çağıran Rumlar, AB ve ABD tarafından korunuyor.

 

Ancak Türkiye, bölgede haklarını korumak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

 

FATİH 5 BİN METRE SONDAJ YAPACAK

 

Fatih sondaj gemisi, 1 ayı aşkın bir süredir bölgede sondaj çalışmalarını sürüyor Fatih, denizin altına 5 bin metreden fazla derinlikte girecek.

Şu ana kadar Fatih'in, 3 bin metre civarında sondajı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Önümüzdeki ayın sonunda Fatih istediği noktaya ulaşmış olacak.

 

YAVUZ YARIN YOLDA

 

İşini şansa bırakmak istemeyen Türkiye, bölgede kendisine baskı yapılması çabasına karşın bir sondaj gemisini daha yola çıkarıyor. Yavuz sondaj gemisi, yarın Akdeniz'e doğru yola çıkacak. Fatih gibi Yavuz da gaz arama çalışmalarını gerçekleştirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.