Meteorolojiʹden il il sel, yıldırım, dolu uyarısı

Gündem 17.06.2019 - 10:06, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2964+ kez okundu.
 

Meteorolojiʹden il il sel, yıldırım, dolu uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmaraʹnın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadenizʹin iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadoluʹnun kuzeyi ile Balıkesir, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Batı Akdenizʹin iç kesimleri, İç Anadoluʹnun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Giresun, Bilecik ve Bolu çevreleri, Sakaryaʹnın güney ilçeleri, Adana, Mersin ve Osmaniyeʹnin kuzey kesimleri, Bursa ve Balıkesirʹin doğu ilçeleri, Karabükʹün güney kesimleri, Çorumʹun batı ilçeleri ile Ordu, Trabzon ve Rizeʹnin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. SICAKLIKLARDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK   Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu ve güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI   Yağışların; İç Ege, Batı Akdenizʹin iç kesimleri, İç Anadoluʹnun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Giresun, Bilecik ve Bolu çevreleri, Sakaryaʹnın güney ilçeleri, Adana, Mersin ve Osmaniyeʹnin kuzey kesimleri, Bursa ve Balıkesirʹin doğu ilçeleri, Karabükʹün güney kesimleri, Çorumʹun batı ilçeleri ile Ordu, Trabzon ve Rizeʹnin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmaraʹnın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadenizʹin iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadoluʹnun kuzeyi ile Balıkesir, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Batı Akdenizʹin iç kesimleri, İç Anadoluʹnun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Giresun, Bilecik ve Bolu çevreleri, Sakaryaʹnın güney ilçeleri, Adana, Mersin ve Osmaniyeʹnin kuzey kesimleri, Bursa ve Balıkesirʹin doğu ilçeleri, Karabükʹün güney kesimleri, Çorumʹun batı ilçeleri ile Ordu, Trabzon ve Rizeʹnin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLARDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu ve güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 

Yağışların; İç Ege, Batı Akdenizʹin iç kesimleri, İç Anadoluʹnun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Giresun, Bilecik ve Bolu çevreleri, Sakaryaʹnın güney ilçeleri, Adana, Mersin ve Osmaniyeʹnin kuzey kesimleri, Bursa ve Balıkesirʹin doğu ilçeleri, Karabükʹün güney kesimleri, Çorumʹun batı ilçeleri ile Ordu, Trabzon ve Rizeʹnin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.