KO-MEK’ten İnşaat Mühendislerine Autocad Eğitimi

Gündem 12.12.2019 - 14:39, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1831+ kez okundu.
 

KO-MEK’ten İnşaat Mühendislerine Autocad Eğitimi

İnşaat mühendisleri için önem taşıyan autocad eğitimi, KO-MEK tarafından ücretsiz verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), halk eğitiminin yanı sıra kent dinamiklerinden gelen eğitim taleplerini karşılamayı sürdürüyor. KO-MEK kısa bir süre önce İnşaat Mühendisleri Odası’ndan gelen eğitim talebine olumlu yanıt vererek, odaya bağlı inşaat mühendislerine autocad eğitimi verdi. Dışarıda pahalı olan eğitimin KO-MEK’te ücretsiz olarak verilmesi, kursa katılan inşaat mühendisleri tarafından memnuniyetle karşılandı.   BİR İNŞAAT MÜHENDİSİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ Geniş amaçlı bir çizim ve tasarım programı olan autocad, inşaat mühendisliği için oldukça önem taşıyor. Autocad, projelerin iki ya da üç boyutlu çizimlerinin rahatlıkla yapılmasını sağlıyor. Autocad ile yapılan çizimler çözünürlükten bağımsız oldukları için, çizimlerin boyutları görüntü kalitesi etkilenmeden rahatlıkla değiştirilebiliyor.   ODANIN TALEBİNE OLUMLU YANIT İnşaat Mühendisleri Odası, genç meslektaşlarının bu önemli eğitimi alması için KO-MEK’ten kurs talebinde bulundu. Talebe olumlu yanıt veren KO-MEK ise geçtiğimiz hafta ‘’Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Autocat’’ kursu düzenledi. Toplam 72 saat süren kurs, Leyla Atakan Kurs Merkezi’nde gerçekleştirildi.   KAPSAMLI EĞİTİM KO-MEK usta öğreticileri tarafından verilen eğitimde, inşaat mühendislerine iki boyutlu çizim, kesitler ve çizilen nesnelerin ölçümlerinin alınması anlatıldı. Bunun yanı sıra alan hesapları ve katmanların oluşturulması ve bir projeye bakıldığında en basit çizim yapabilme teknikleri gösterildi. Bilgilendirmenin ardından ise uygulamalı eğitimler yaptırıldı.   ÜCRETSİZ EĞİTİM FIRSATI BÜYÜK ŞANS Öte yandan, kursa katılan inşaat mühendisleri, meslekleri için önem taşıyan autocad eğitiminin KO-MEK tarafından kendilerine ücretsiz olarak verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İnşaat Mühendisleri kendilerine böyle bir olanağı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KO-MEK ailesine teşekkür etti.
İnşaat mühendisleri için önem taşıyan autocad eğitimi, KO-MEK tarafından ücretsiz verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), halk eğitiminin yanı sıra kent dinamiklerinden gelen eğitim taleplerini karşılamayı sürdürüyor. KO-MEK kısa bir süre önce İnşaat Mühendisleri Odası’ndan gelen eğitim talebine olumlu yanıt vererek, odaya bağlı inşaat mühendislerine autocad eğitimi verdi. Dışarıda pahalı olan eğitimin KO-MEK’te ücretsiz olarak verilmesi, kursa katılan inşaat mühendisleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

BİR İNŞAAT MÜHENDİSİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ

Geniş amaçlı bir çizim ve tasarım programı olan autocad, inşaat mühendisliği için oldukça önem taşıyor. Autocad, projelerin iki ya da üç boyutlu çizimlerinin rahatlıkla yapılmasını sağlıyor. Autocad ile yapılan çizimler çözünürlükten bağımsız oldukları için, çizimlerin boyutları görüntü kalitesi etkilenmeden rahatlıkla değiştirilebiliyor.

 

ODANIN TALEBİNE OLUMLU YANIT

İnşaat Mühendisleri Odası, genç meslektaşlarının bu önemli eğitimi alması için KO-MEK’ten kurs talebinde bulundu. Talebe olumlu yanıt veren KO-MEK ise geçtiğimiz hafta ‘’Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Autocat’’ kursu düzenledi. Toplam 72 saat süren kurs, Leyla Atakan Kurs Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

KAPSAMLI EĞİTİM

KO-MEK usta öğreticileri tarafından verilen eğitimde, inşaat mühendislerine iki boyutlu çizim, kesitler ve çizilen nesnelerin ölçümlerinin alınması anlatıldı. Bunun yanı sıra alan hesapları ve katmanların oluşturulması ve bir projeye bakıldığında en basit çizim yapabilme teknikleri gösterildi. Bilgilendirmenin ardından ise uygulamalı eğitimler yaptırıldı.

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM FIRSATI BÜYÜK ŞANS

Öte yandan, kursa katılan inşaat mühendisleri, meslekleri için önem taşıyan autocad eğitiminin KO-MEK tarafından kendilerine ücretsiz olarak verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İnşaat Mühendisleri kendilerine böyle bir olanağı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KO-MEK ailesine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.