Kırmızı Ete Zam Yolda

Gündem 08.10.2019 - 09:54, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1902+ kez okundu.
 

Kırmızı Ete Zam Yolda

Maliyetlerin arttığını söyleyen sanayiciler, balık mevsiminin bitmesiyle yüzde 20'lik bir zam yapılacağını belirtti.
Bir zam da kırmızı ete geliyor. Sebebi maliyetin artması; şimdiye kadar yapılmamasının nedeni ise tüketimin düşmesi. Yüzde 20'lik bir zammın yakın zamanda yapılacağını, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan duyurdu. "MALİYET YÜZDE 50 ARTTI" Yücesan, “Son bir yılda maliyetlerimiz yüzde 50 arttı. Tüketim yüzde 40 daraldı. Yüzde 20 zam yapmak istiyoruz, ancak iç piyasada tüketim düştüğü için kimse korkudan fiyatları artıramıyor.” dedi. BALIK MEVSİMİNİN BİTMESİYLE ZAM GELECEK Zammın şimdilik bekletildiğini belirten Yücesan, balığın kırmızı ete alternatif olarak görüldüğünü, balık mevsiminin bitmesinden sonra kırmızı ete olan talebin artmasıyla zam yapılacağına işaret etti. "BİRÇOK FİRMA PİYASADAN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI" Elektrik ve doğalgaza son gelen zamlarla beraber maliyetlerin daha da arttığına, bu artışları kaldıramayan pek çok firmanın piyasadan çekilmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yücesan, şöyle devam etti: “Yeni üretim yapılmıyor. Satışlar stoklar üzerinden yürüyor. Üretimdeki düşüşe yönelik TÜİK’in açıkladığı veriler eksik. Bu durum ‘daha uygun’ fiyatlı etin sağlanması için ithalat yoluna başvurmalarına yol açabilir. Kısır bir döngü bu. İthalat yapılır, üretim düşer, döviz kaybı yaşanır ama ucuzluk sağlanamaz. Çünkü bizim elimizden bu kadar geliyor. Maliyetlerimiz sürekli artıyor.”
Maliyetlerin arttığını söyleyen sanayiciler, balık mevsiminin bitmesiyle yüzde 20'lik bir zam yapılacağını belirtti.

Bir zam da kırmızı ete geliyor. Sebebi maliyetin artması; şimdiye kadar yapılmamasının nedeni ise tüketimin düşmesi. Yüzde 20'lik bir zammın yakın zamanda yapılacağını, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan duyurdu.

"MALİYET YÜZDE 50 ARTTI"
Yücesan, “Son bir yılda maliyetlerimiz yüzde 50 arttı. Tüketim yüzde 40 daraldı. Yüzde 20 zam yapmak istiyoruz, ancak iç piyasada tüketim düştüğü için kimse korkudan fiyatları artıramıyor.” dedi.

Ete zam yolda

BALIK MEVSİMİNİN BİTMESİYLE ZAM GELECEK

Zammın şimdilik bekletildiğini belirten Yücesan, balığın kırmızı ete alternatif olarak görüldüğünü, balık mevsiminin bitmesinden sonra kırmızı ete olan talebin artmasıyla zam yapılacağına işaret etti.

Ete zam yolda

"BİRÇOK FİRMA PİYASADAN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI"

Elektrik ve doğalgaza son gelen zamlarla beraber maliyetlerin daha da arttığına, bu artışları kaldıramayan pek çok firmanın piyasadan çekilmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yücesan, şöyle devam etti: “Yeni üretim yapılmıyor. Satışlar stoklar üzerinden yürüyor. Üretimdeki düşüşe yönelik TÜİK’in açıkladığı veriler eksik. Bu durum ‘daha uygun’ fiyatlı etin sağlanması için ithalat yoluna başvurmalarına yol açabilir. Kısır bir döngü bu. İthalat yapılır, üretim düşer, döviz kaybı yaşanır ama ucuzluk sağlanamaz. Çünkü bizim elimizden bu kadar geliyor. Maliyetlerimiz sürekli artıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.