Katar 'dan Gazze'ye 6 Milyonluk Yardım

Gündem 21.06.2019 - 10:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2361+ kez okundu.
 

Katar 'dan Gazze'ye 6 Milyonluk Yardım

Katar, yaklaşık 60 bin Gazzeli yoksul aileye toplam 6 milyon dolarlık nakdi yardım ödemelerine başladı.
Katar'ın, ihtiyaç sahibi aileler için yaptığı nakdi yardım dağıtımı bugün başladı.   Katar  Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, dünkü yazılı açıklamasında, Gazze'de 60 bin yoksul aileye 100 dolar şeklinde nakdi yardım yapılacağını belirtmişti.   100 DOLAR İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU   Gazze'deki Filistinliler 100 dolar tutarındaki yardımı alabilmek için sabah saatlerinden itibaren devlet bankası şubeleri önünde toplandı.   KATAR'DAN FİLİSTİN HALKINA 480 MİLYON DOLAR   Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 7 Mayıs'ta, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına destek için 480 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı vermişti.   EĞİTİM, SAĞLIK VE İNSANİ YARDIM   Katar Dışişleri Bakanlığı, yardımların 300 milyon dolarlık kısmının Filistin yönetiminin eğitim ve sağlık sektörü bütçesine destek için bağış ve kredi olarak değerlendirileceğini, 180 milyon doların ise acil insani yardıma tahsis edileceğini açıklamıştı.
Katar, yaklaşık 60 bin Gazzeli yoksul aileye toplam 6 milyon dolarlık nakdi yardım ödemelerine başladı.

Katar'ın, ihtiyaç sahibi aileler için yaptığı nakdi yardım dağıtımı bugün başladı.

 

Katar  Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, dünkü yazılı açıklamasında, Gazze'de 60 bin yoksul aileye 100 dolar şeklinde nakdi yardım yapılacağını belirtmişti.

 

100 DOLAR İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

 

Gazze'deki Filistinliler 100 dolar tutarındaki yardımı alabilmek için sabah saatlerinden itibaren devlet bankası şubeleri önünde toplandı.

 

KATAR'DAN FİLİSTİN HALKINA 480 MİLYON DOLAR

 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 7 Mayıs'ta, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına destek için 480 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı vermişti.

 

EĞİTİM, SAĞLIK VE İNSANİ YARDIM

 

Katar Dışişleri Bakanlığı, yardımların 300 milyon dolarlık kısmının Filistin yönetiminin eğitim ve sağlık sektörü bütçesine destek için bağış ve kredi olarak değerlendirileceğini, 180 milyon doların ise acil insani yardıma tahsis edileceğini açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.