İşte Yeni Askerlik Sistemi!

Gündem 18.05.2019 - 13:42, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3176+ kez okundu.
 

İşte Yeni Askerlik Sistemi!

Bedelli askerliğin kalıcı hale getirildiği sistemde, tecil sınırı olacak. Bakaya kalanlar bedelliden faydalanamayacak.
Yeni askerlik sistemi ile bazı sorunların kökten çözümü hedefleniyor. Yeni sistemde zorunlu askerlik süresi 6 aya düşürülürken, isteyen herkes bedelli askerlikten faydalanacak. Ancak bunun belli şartlara bağlanması planlanıyor.   Yeni askerlik sisteminin detaylarıyla ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı.   NELER DEĞİŞECEK?   Hafta başında TBMM gündemine getirilmesi beklenen ve hızla TBMM’den geçirilebilmesi için muhalefetin desteğinin isteneceği düzenlemeler şöyle: Lise ve üniversite mezunları için 6 ay ve 12 ay olarak uygulanan askerlik sistemine son verilecek.   Eğitim durumu ayrımı yapılmadan askerlik hizmetini yapmakla yükümlü her Türk vatandaşı, 6 ay askerlik yapacak.   İSTEYEN MAAŞLI DEVAM EDEBİLİYOR   6 aylık askerliğin tamamlanmasının ardından isteyenler, askerlik hizmetine devam edebilecek. Bu kapsamda yer alanlara asgari ücret tutarında maaş ödenecek. Bir aylık temel eğitim koşuluyla bedelli askerlik sürekli hale getirilecek.
Bedelli askerliğin kalıcı hale getirildiği sistemde, tecil sınırı olacak. Bakaya kalanlar bedelliden faydalanamayacak.

Yeni askerlik sistemi ile bazı sorunların kökten çözümü hedefleniyor. Yeni sistemde zorunlu askerlik süresi 6 aya düşürülürken, isteyen herkes bedelli askerlikten faydalanacak. Ancak bunun belli şartlara bağlanması planlanıyor.

 

Yeni askerlik sisteminin detaylarıyla ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı.

 

NELER DEĞİŞECEK?

 

Hafta başında TBMM gündemine getirilmesi beklenen ve hızla TBMM’den geçirilebilmesi için muhalefetin desteğinin isteneceği düzenlemeler şöyle:

Lise ve üniversite mezunları için 6 ay ve 12 ay olarak uygulanan askerlik sistemine son verilecek.

 

Eğitim durumu ayrımı yapılmadan askerlik hizmetini yapmakla yükümlü her Türk vatandaşı, 6 ay askerlik yapacak.

 

İSTEYEN MAAŞLI DEVAM EDEBİLİYOR

 

6 aylık askerliğin tamamlanmasının ardından isteyenler, askerlik hizmetine devam edebilecek. Bu kapsamda yer alanlara asgari ücret tutarında maaş ödenecek.
Bir aylık temel eğitim koşuluyla bedelli askerlik sürekli hale getirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.