İSİM LİSTELERİ PARTİLERE ÖNCEDEN VERİLECEK

Gündem 11.05.2019 - 09:31, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2314+ kez okundu.
 

İSİM LİSTELERİ PARTİLERE ÖNCEDEN VERİLECEK

Buna göre, sandık kurulu başkan ve üyeleri mutlaka kamu görevlileri arasından seçilecek. Bu şekilde belirlenen sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi, seçime katılacak siyasi partilere talepleri halinde verilecek.   31 Mart’taki sandık seçmen listeleri yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimlerde de kullanılacak. Kısıtlılar ve kamu hizmetinden yasaklı olanların seçmen kütüğündeki kayıtlarına “oy kullanamaz” şerhi düşülecek. Siyasi partiler yeniden aday tespiti yapamayacak. Ancak, ölüm, istifa gibi nedenlerle meydana gelecek boşalmalar İstanbul İl Seçim Kurulunun belirleyeceği tarihe kadar doldurulabilecek.

Buna göre, sandık kurulu başkan ve üyeleri mutlaka kamu görevlileri arasından seçilecek. Bu şekilde belirlenen sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi, seçime katılacak siyasi partilere talepleri halinde verilecek.

 

31 Mart’taki sandık seçmen listeleri yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimlerde de kullanılacak. Kısıtlılar ve kamu hizmetinden yasaklı olanların seçmen kütüğündeki kayıtlarına “oy kullanamaz” şerhi düşülecek. Siyasi partiler yeniden aday tespiti yapamayacak. Ancak, ölüm, istifa gibi nedenlerle meydana gelecek boşalmalar İstanbul İl Seçim Kurulunun belirleyeceği tarihe kadar doldurulabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.