Gökhan Orhan Chp Gebze Gökhan Orhan Kimdir Gökhan Orhan Nereli Gökhan Orhan Gebze Haberleri

Gündem 24.01.2021 - 01:59, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2860+ kez okundu.
 

Gökhan Orhan Chp Gebze Gökhan Orhan Kimdir Gökhan Orhan Nereli Gökhan Orhan Gebze Haberleri

24 Ocak günü ülkemiz tarihi için ne yazık ki kara bir gün. Hafızalardan silinmeyen, içimizi yakan iki farklı suikastin yıldönümü...
Chp  Gebze ilçe başkanlığından yapılan yazılı açıklamada:   24 Ocak günü ülkemiz tarihi için ne yazık ki kara bir gün.   Hafızalardan silinmeyen, içimizi yakan iki farklı suikastin yıldönümü...       Uğur Mumcu ülkemizin demokrasi ve aydınlanma mücadelesinde simge, gazeteciliğinin ötesinde bir rehber olmuştur. Çağının ilerisini  analiz edebilen fikirleriyle, düşünceleriyle, kitaplarıyla hala yaşıyor.     Uğur Mumcu her kesimden insanın saygı duyduğu, güvendiği bir gazeteciydi. Gericiliğin, tarikatların, ülkeye ve geleceğe vereceği zararı anlatıyordu hep.       Ne kadar haklı çıktığını ise yaşayarak görüyoruz. Cesaretinden, ilkelerinden bir kez bile taviz vermedi, korkmadı. Onu susturamayınca kalemini susturdular.       Bir pazar günü evinden çıkıp arabasına bindiği sırada arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Dönemin iç işleri bakanının "Öyle bir şey ki tuğlayı çekersem duvar yıkılır" dediği suikast tarihe faili meçhul, bizlerin hafızalarına ise faili meşhur olarak geçti. Uğur Mumcu'dan geriye ise onurlu bir yaşam kaldı.        Uğur Mumcu suikastından tam 8 yıl sonra 24 Ocak 2001' de ise Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan makamından ayrıldıktan sonra yanındaki beş koruması ile birlikte şehit edildi. Kendine has bir yönetim anlayışı geliştirmişti. Kadın polisler ilk defa onun döneminde Diyarbakır sokaklarında görev yapmaya başladı.       Sürekli esnafı gezerdi. Kendisinden randevu isteyen gazetecileri genellikle gece 23.00’ten sonra makamında kabul eden Okkan, kaçta eve gittiği sorulduğunda, “Sabaha karşı 4-5’te eve gidiyorum. Kameralardan sokaklara bakıyorum eğer vatandaş sokakta hâlâ varsa eve gidip rahat uyuyamıyorum.       Herkesin evine gittiğinden emin olduktan sonra evime rahatlıkla gidebiliyorum” diyordu. Karanlık eller bölge halkı ile devlet arasında kurulan bu köprüden rahatsız oldu ve tetiğe bastı. Diyarbakır halkının Gaffar babası şehit edilmişti.       Son yolculuğunda bağrına bastı Diyarbakırlılar. Böylesine kalabalık bir cenaze görülmemişti daha önce. Sakaryalı fırıncı Fikri'nin oğlu ebediyete uğurlandı.       Uğur Mumcu'ya ve Ali Gaffar Okkan'a Allahtan rahmet diliyorum. Sonsuzluğa gidişlerinin yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.   Gökhan Orhan 
24 Ocak günü ülkemiz tarihi için ne yazık ki kara bir gün. Hafızalardan silinmeyen, içimizi yakan iki farklı suikastin yıldönümü...
Chp  Gebze ilçe başkanlığından yapılan yazılı açıklamada:
 
24 Ocak günü ülkemiz tarihi için ne yazık ki kara bir gün.
 
Hafızalardan silinmeyen, içimizi yakan iki farklı suikastin yıldönümü...
 
 
 
Uğur Mumcu ülkemizin demokrasi ve aydınlanma mücadelesinde simge, gazeteciliğinin ötesinde bir rehber olmuştur. Çağının ilerisini  analiz edebilen fikirleriyle, düşünceleriyle, kitaplarıyla hala yaşıyor.
 
 
Uğur Mumcu her kesimden insanın saygı duyduğu, güvendiği bir gazeteciydi. Gericiliğin, tarikatların, ülkeye ve geleceğe vereceği zararı anlatıyordu hep.
 
 
 
Ne kadar haklı çıktığını ise yaşayarak görüyoruz. Cesaretinden, ilkelerinden bir kez bile taviz vermedi, korkmadı. Onu susturamayınca kalemini susturdular.
 
 
 
Bir pazar günü evinden çıkıp arabasına bindiği sırada arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Dönemin iç işleri bakanının "Öyle bir şey ki tuğlayı çekersem duvar yıkılır" dediği suikast tarihe faili meçhul, bizlerin hafızalarına ise faili meşhur olarak geçti. Uğur Mumcu'dan geriye ise onurlu bir yaşam kaldı. 
 
 
 
Uğur Mumcu suikastından tam 8 yıl sonra 24 Ocak 2001' de ise Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan makamından ayrıldıktan sonra yanındaki beş koruması ile birlikte şehit edildi. Kendine has bir yönetim anlayışı geliştirmişti. Kadın polisler ilk defa onun döneminde Diyarbakır sokaklarında görev yapmaya başladı.
 
 
 
Sürekli esnafı gezerdi. Kendisinden randevu isteyen gazetecileri genellikle gece 23.00’ten sonra makamında kabul eden Okkan, kaçta eve gittiği sorulduğunda, “Sabaha karşı 4-5’te eve gidiyorum. Kameralardan sokaklara bakıyorum eğer vatandaş sokakta hâlâ varsa eve gidip rahat uyuyamıyorum.
 
 
 
Herkesin evine gittiğinden emin olduktan sonra evime rahatlıkla gidebiliyorum” diyordu. Karanlık eller bölge halkı ile devlet arasında kurulan bu köprüden rahatsız oldu ve tetiğe bastı. Diyarbakır halkının Gaffar babası şehit edilmişti.
 
 
 
Son yolculuğunda bağrına bastı Diyarbakırlılar. Böylesine kalabalık bir cenaze görülmemişti daha önce. Sakaryalı fırıncı Fikri'nin oğlu ebediyete uğurlandı.
 
 
 
Uğur Mumcu'ya ve Ali Gaffar Okkan'a Allahtan rahmet diliyorum. Sonsuzluğa gidişlerinin yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyorum.
Ruhları şad olsun.
 
Gökhan Orhan 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.