Gebze Şiir Meclisi’nde Kadın Cinayetlerine Tepki

Yaşam 07.12.2019 - 22:21, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2362+ kez okundu.
 

Gebze Şiir Meclisi’nde Kadın Cinayetlerine Tepki

Üç yıldan bu yana her onbeş günde bir icra edilegelen Gebze Şiir Meclisi’ne katılan sanatçılardan son dönemlerde toplumda infiale neden olan kadın cinayetlerine tepki geldi.
   Gebze Sivil Toplum Merkezi’ndeki 7 Aralık 2019 oturumuna katılan şairler cinayetlerle ilgili tepkiler gösterdiler.    DUSADER Başkanı ve Gebze Şiir Meclisi kurucusu Ramazan Seydaoğlu da konuyla ilgili olarak: “Toplumda infiallere neden olan bu tip haberlerin kesilmesi için, yetkililerin başta Ceza Kanunumuz olmak üzere, Türk Medeni Kanunumuz da değiştirmeleri gerekir.” dedi."   Dünyaya kanunları ile adalet dağıtan ve dünyaya kanun koyan Kanunî’nin kanunlarına dönülmeli, zulmen öldürülen canilerin de “Kısasa Kısas” ile infaz edilmesi gerekir.” diye ekledi.    Program sunucusu Derya Sırma’nın “kadın” temalı okuduğu şiir de bu haftaki meclisin üzerinde hüzünlü bir hava estirdi..      
Üç yıldan bu yana her onbeş günde bir icra edilegelen Gebze Şiir Meclisi’ne katılan sanatçılardan son dönemlerde toplumda infiale neden olan kadın cinayetlerine tepki geldi.

 

 Gebze Sivil Toplum Merkezi’ndeki 7 Aralık 2019 oturumuna katılan şairler cinayetlerle ilgili tepkiler gösterdiler. 

 

DUSADER Başkanı ve Gebze Şiir Meclisi kurucusu Ramazan Seydaoğlu da konuyla ilgili olarak: “Toplumda infiallere neden olan bu tip haberlerin kesilmesi için, yetkililerin başta Ceza Kanunumuz olmak üzere, Türk Medeni Kanunumuz da değiştirmeleri gerekir.” dedi."
 

Dünyaya kanunları ile adalet dağıtan ve dünyaya kanun koyan Kanunî’nin kanunlarına dönülmeli, zulmen öldürülen canilerin de “Kısasa Kısas” ile infaz edilmesi gerekir.” diye ekledi. 

 

Program sunucusu Derya Sırma’nın “kadın” temalı okuduğu şiir de bu haftaki meclisin üzerinde hüzünlü bir hava estirdi..

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.