Dini Yüksek İhtisas Merkezin'nin İnşaatın'da sona geliniyor

41 Kocaeli 03.10.2018 - 17:49, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2007+ kez okundu.
 

Dini Yüksek İhtisas Merkezin'nin İnşaatın'da sona geliniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi adıyla bir merkez oluşturuyor. Merkez tamamlandığında alanında uzman din adamlarının yetiştirileceği bir mekân olacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi adıyla bir merkez oluşturuyor. Merkez tamamlandığında alanında uzman din adamlarının yetiştirileceği bir mekân olacak. Dini Yüksek İhtisas Merkezi, İlahiyat Fakültesi’nden sonra din adamlarına master ve doktora seviyesinde eğitim verecek. İnşaat çalışmaları devam eden yapının zemin ve birinci katında alçıpan asma tavan ve alüminyum asma imalatları devam ederken doğrama montajları tamamlandı. Birinci katta ayrıca granit seramik imalat işleri de yapılıyor.   HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR Kentin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, din adamlarının eğitimlerine yönelik yapımını gerçekleştirdiği merkezin, ikinci bodrum katı ile birinci katında saten ve boya imalatları ve alüminyum doğrama cam montajı gerçekleştiriliyor. Birinci katta devam eden alçı sıva imalatları ile birlikte ıslak hacim duvar seramik işleri de yürütülüyor. Binanın ön ve arka cephesinden mantolama ve dış cephe boyası imalatlarına devam ediliyor. Yapının bina çevre istinat perde imalatları yapılırken merdiven korkulukları da yerlerine yerleştirilmeye başlandı. Bilgisayar odaları PVC zemin kaplaması altı self leving şap imalatı yapılan binada yangın butonları da montajlanıyor. Asansör için kabin montajına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. ZEMİN KATTA 9 DERSLİK 12 bin 470 metrekare alanda gerçekleştirilen proje toplam 9 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip. Yapının zemin katı üst meydandan binaya giriş şeklinde yapılacak. Zemin katta 9 derslik bulunacak. 3 adet çalıştay bölümünün yer alacağı zeminde bekleme salonu ve idari birimler planlandı. Yapının birinci katında kütüphane, 11 adet sınıf ve 6 adet çalıştay bölümü olacak. KONFERANS SALONU 4 kat şeklinde inşa edilen yapının birinci bodrum katına alt meydandan giriş olacak. Bodrum katta mutfak, yemekhane, 8 adet öğretim görevlisi odası, öğretmen odası, bilgisayar odası ve kantin bulunacak. İkinci bodrum katında sığınak, 330 kişilik konferans salonu, mekanik ve elektrik teknik odalar bulunacak. Çatı alaturka kiremit kaplama yapılacak. Cephede yüksek dayanımlı beton malzeme kullanılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi adıyla bir merkez oluşturuyor. Merkez tamamlandığında alanında uzman din adamlarının yetiştirileceği bir mekân olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi adıyla bir merkez oluşturuyor. Merkez tamamlandığında alanında uzman din adamlarının yetiştirileceği bir mekân olacak.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi, İlahiyat Fakültesi’nden sonra din adamlarına master ve doktora seviyesinde eğitim verecek. İnşaat çalışmaları devam eden yapının zemin ve birinci katında alçıpan asma tavan ve alüminyum asma imalatları devam ederken doğrama montajları tamamlandı. Birinci katta ayrıca granit seramik imalat işleri de yapılıyor.

 

HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR


Kentin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, din adamlarının eğitimlerine yönelik yapımını gerçekleştirdiği merkezin, ikinci bodrum katı ile birinci katında saten ve boya imalatları ve alüminyum doğrama cam montajı gerçekleştiriliyor. Birinci katta devam eden alçı sıva imalatları ile birlikte ıslak hacim duvar seramik işleri de yürütülüyor. Binanın ön ve arka cephesinden mantolama ve dış cephe boyası imalatlarına devam ediliyor. Yapının bina çevre istinat perde imalatları yapılırken merdiven korkulukları da yerlerine yerleştirilmeye başlandı. Bilgisayar odaları PVC zemin kaplaması altı self leving şap imalatı yapılan binada yangın butonları da montajlanıyor. Asansör için kabin montajına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

ZEMİN KATTA 9 DERSLİK


12 bin 470 metrekare alanda gerçekleştirilen proje toplam 9 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip. Yapının zemin katı üst meydandan binaya giriş şeklinde yapılacak. Zemin katta 9 derslik bulunacak. 3 adet çalıştay bölümünün yer alacağı zeminde bekleme salonu ve idari birimler planlandı. Yapının birinci katında kütüphane, 11 adet sınıf ve 6 adet çalıştay bölümü olacak.

KONFERANS SALONU


4 kat şeklinde inşa edilen yapının birinci bodrum katına alt meydandan giriş olacak. Bodrum katta mutfak, yemekhane, 8 adet öğretim görevlisi odası, öğretmen odası, bilgisayar odası ve kantin bulunacak. İkinci bodrum katında sığınak, 330 kişilik konferans salonu, mekanik ve elektrik teknik odalar bulunacak. Çatı alaturka kiremit kaplama yapılacak. Cephede yüksek dayanımlı beton malzeme kullanılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.