Demirtaş Kalp Spazmı Geçirdi

Siyaset 02.12.2019 - 16:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1602+ kez okundu.
 

Demirtaş Kalp Spazmı Geçirdi

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, geçtiğimiz hafta kalp spazmı geçirdiğini kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş açıkladı.
4 Kasım 2016'ta tutuklanarak Edirne F Tipi Cezevi'ne sevk edilen Selahattin Demirtaş, sağlık sorunu yaşadı. Demirtaş'ın bu sorununu, avukatı ve kardeşi olan Aygül Demirtaş Twitter'dan duyurdu. "BİLİNCİ KAPANMIŞTIR" Kardeş Demirtaş'ın açıklamaları şu şekilde: "26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sn Abdullah Zeydan yapmıştır. Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. "HASTANEYE SEVK EDİLMEDİ" Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir. Biz de avukatları olarak cezaevi idaresiyle yaptığımız görüşmede, derhal hastaneye sevkini talep ettik.   Ancak Demirtaş, aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmemiştir. Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir.
Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, geçtiğimiz hafta kalp spazmı geçirdiğini kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş açıkladı.

4 Kasım 2016'ta tutuklanarak Edirne F Tipi Cezevi'ne sevk edilen Selahattin Demirtaş, sağlık sorunu yaşadı.

Demirtaş'ın bu sorununu, avukatı ve kardeşi olan Aygül Demirtaş Twitter'dan duyurdu.

"BİLİNCİ KAPANMIŞTIR"

Kardeş Demirtaş'ın açıklamaları şu şekilde: "26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sn Abdullah Zeydan yapmıştır.

Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir.

"HASTANEYE SEVK EDİLMEDİ"

Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir. Biz de avukatları olarak cezaevi idaresiyle yaptığımız görüşmede, derhal hastaneye sevkini talep ettik.

 

Ancak Demirtaş, aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmemiştir. Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.