Demirci, “Hayat Devam Ediyor”

Çayırova 13.12.2018 - 11:07, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1461+ kez okundu.
 

Demirci, “Hayat Devam Ediyor”

Anne-Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Hayat Devam Ediyor Projesine Destek
Anne-Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Hayat Devam Ediyor Projesine Destek Çayırova belediyesi tarafından 2015 yılından günümüze kadar başarılı bir şekilde sürdürülen ve İnsani Yardım Vakfı’nın da desteklediği “Hayat Devam Ediyor” projesi devam ediyor. Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşların barınma ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim ihtiyaçlarını da karşılayan Çayırova Belediyesi, bu güne kadar yaklaşık 500 okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencisine ve velilerinin çeşitli alanlarda faydalandığı projeye Çayırova Belediyesi’nin diğer eğitim kurumlarından da destekler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Anne-Çocuk Kulübü Öğrenci ve velileri Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdiler. Anne-Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Suriyeli Yaşıtlarına Ziyaret Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Semt Konağı’nda eğitim gören Suriyeli öğrenciler kendi yaşıtlarından hediyelerini alırken duygulu anlar yaşandı. Kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen ziyarette çocuklar, Suriyeli öğrencilerle tanıştılar sohbet ettiler. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Anne-Çocuk Kulübü velileri de evlerinde hazırladıkları yemekleri Suriyeli annelere ve çocuklara ikram ettiler. Demirci, “Hayat Devam Ediyor” Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Semt Konağında Suriyeli çocuklara Türkçe başta olmak üzere birçok alanda eğitim imkanı sunduklarını ifade eden Demirci. suriyelilerin eğitim ve kültür sorunlarını çözüme yönelik açılan kursların ilçe genelinde tüm semt konaklarında verildiğini belirtti. Çocukların eğitiminin yanı sıra anneler içinde çeşitli eğitim alanları açtıklarını aktaran başkan Demirci,annelere danışmanlık hizmetlerinin verildiğini ve yine Türkçe eğitimlerinin de uzman eğitmenlerce sunulduğunu dile getirdi. Ayrıca meslek edinmeleri, sosyalleşmeleri, ekonomik olarak ayakta kalabilmeleri adında kurslarla hizmet verdiklerinide söyleyen Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Hayat Devam Ediyor” projesi ile Suriyeli vatandaşların yaşamış oldukları o kötü anıları unutturmayada çalıştıklarını vurguladı.   “Suriyeli Çocuklarımıza Destek Olup Yaralarını Sarıyoruz”   “Hayat Devam Ediyor” Projesi ile birlikte sunulan hizmetlerle Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları zorlukları aştıklarını belirten Demirci, “Çayırova’mızda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, ülkelerinde yaşadıkları zor günleri unutturmak adına coğrafyamızı, gönül kapımızı sonuna kadar açtık. Yaşanan iç savaş sonrasında ülkemizin sınırları içerisine dahil olan sığınmacı kardeşlerimizin uyum sağlamaları adına ilçemizde bir dizi çalışmaları gerçekleştirdik. STK’larımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalara imza atarak, bugün geldiğimiz noktada Suriyeli çocuklarımıza Türkçe ve birçok alanda eğitim veriyoruz. Annelerine ise tüm sıkıntılarını giderebilecek danışmanlık hizmetlerimizi sunuyoruz.” dedi.  
Anne-Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Hayat Devam Ediyor Projesine Destek

Anne-Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Hayat Devam Ediyor Projesine Destek

Çayırova belediyesi tarafından 2015 yılından günümüze kadar başarılı bir şekilde sürdürülen ve İnsani Yardım Vakfı’nın da desteklediği “Hayat Devam Ediyor” projesi devam ediyor. Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşların barınma ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim ihtiyaçlarını da karşılayan Çayırova Belediyesi, bu güne kadar yaklaşık 500 okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencisine ve velilerinin çeşitli alanlarda faydalandığı projeye Çayırova Belediyesi’nin diğer eğitim kurumlarından da destekler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Anne-Çocuk Kulübü Öğrenci ve velileri Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdiler.

Anne-Çocuk Kulübü Öğrencilerinden Suriyeli Yaşıtlarına Ziyaret

Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halis Demir Semt Konağı’nda eğitim gören Suriyeli öğrenciler kendi yaşıtlarından hediyelerini alırken duygulu anlar yaşandı. Kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen ziyarette çocuklar, Suriyeli öğrencilerle tanıştılar sohbet ettiler. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Anne-Çocuk Kulübü velileri de evlerinde hazırladıkları yemekleri Suriyeli annelere ve çocuklara ikram ettiler.

Demirci, “Hayat Devam Ediyor”

Emek Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Semt Konağında Suriyeli çocuklara Türkçe başta olmak üzere birçok alanda eğitim imkanı sunduklarını ifade eden Demirci. suriyelilerin eğitim ve kültür sorunlarını çözüme yönelik açılan kursların ilçe genelinde tüm semt konaklarında verildiğini belirtti. Çocukların eğitiminin yanı sıra anneler içinde çeşitli eğitim alanları açtıklarını aktaran başkan Demirci,annelere danışmanlık hizmetlerinin verildiğini ve yine Türkçe eğitimlerinin de uzman eğitmenlerce sunulduğunu dile getirdi. Ayrıca meslek edinmeleri, sosyalleşmeleri, ekonomik olarak ayakta kalabilmeleri adında kurslarla hizmet verdiklerinide söyleyen Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Hayat Devam Ediyor” projesi ile Suriyeli vatandaşların yaşamış oldukları o kötü anıları unutturmayada çalıştıklarını vurguladı.

 

“Suriyeli Çocuklarımıza Destek Olup Yaralarını Sarıyoruz”

 

“Hayat Devam Ediyor” Projesi ile birlikte sunulan hizmetlerle Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları zorlukları aştıklarını belirten Demirci, “Çayırova’mızda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, ülkelerinde yaşadıkları zor günleri unutturmak adına coğrafyamızı, gönül kapımızı sonuna kadar açtık. Yaşanan iç savaş sonrasında ülkemizin sınırları içerisine dahil olan sığınmacı kardeşlerimizin uyum sağlamaları adına ilçemizde bir dizi çalışmaları gerçekleştirdik. STK’larımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalara imza atarak, bugün geldiğimiz noktada Suriyeli çocuklarımıza Türkçe ve birçok alanda eğitim veriyoruz. Annelerine ise tüm sıkıntılarını giderebilecek danışmanlık hizmetlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.