Çinicilik Kursu İlgi Odağı Oldu

Özel Haber 04.12.2019 - 10:35, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1681+ kez okundu.
 

Çinicilik Kursu İlgi Odağı Oldu

Çinicilik, bilindiği üzere güzel sanatlarda çok önemli bir yere sahip ve özellikle Türk ve İslam sanatında gelişmiş bir sanat koludur.
Bu sanatla uğraşanlar gerçekten ortaya çok güzel ürünler çıkartıyorlar. Bu sanatı biraz daha yakından tanımak ve tanıtmak için bu hafta bölgemizde Gebze Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyette olan Çinicilik Kursu’nu ziyaret ettik ve kendine hayran bırakan o muhteşem eserleri yakından inceleme fırsatı bulduk.   Gebze Halk Eğitim Müdürü Mustafa Aydın, birçok meslek grubuna ait kurs açtıklarını, Gebzelilerin bu kurslara çokça ilgi ve alaka gösterdiklerinin altını çiziyor. Müdür Bey’in bu samimi cümlelerini heybeme koyarak gerçekten Halk eğitim Merkezi’nde kurslara katılan kursiyerlerin samimiyetini yakından gözlüyor ve vakitlerini dolu dolu geçirdiklerine bizzat şahitlik ediyorum.   PAROLA: GAYRET, EMEK VE SABIR!   Emine Karagöz hocamızın Çinicilik Kursu’nda işlerini keyifle yaptıklarını gözlemliyorum. Bu kursun Gebze Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk kez açıldığını öğreniyorum sonra. İşte burası çok önemli değerli okurlar. İlk olmak ve bu avantajla bu bölgede başarılı işlere imza atabilmek gerçekten çok önemli. Tabii bu işler büyük gayret ve emek sonucu ortaya çıkıyor. Gayret ve emek demişken sabrı da unutmayalım. Bu kurs bir bakıma sabrın pratikteki karşılığını kursiyerlere gösteriyor. Kısacası sabırla yol alanlar emeklerinin karşılığını cömertçe alıyor.       Herkes bir aile sıcaklığı içinde çalışmalarını titizlikle yapıyor. Bir çatının altında sosyalleşen bir topluluğun ne gibi işlere imza atabileceğini de bu vesileyle görmüş oluyorum. Zaten amaç sosyalleşmek, kültürel anlamda kendimizi geliştirmek ve bireysel olgunluğumuzu kazanmak değil mi?   KİMİLERİ HOBİ KİMİLERİ BÜTÇELERİNE KATKI İÇİN KURSA GELİYOR   Nisan ayı itibariyle Gebzeli kursiyerlerin eğitim görmeye başladığı Çinicilik Kursu’nda şu an 30 aktif kursiyer eğitim görüyor. Kursiyerler sabah 9’dan akşam 4’e kadar becerilerini geliştirerek hep birlikte eğlenceli vakit geçiriyorlar. Her yaş grubundan kursiyerler farklı gruplar şeklinde kurslara katılıyor ve kursiyerlerin burada yaptıkları çinileri satarak ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ekonomi anlamında bütçelerine katkı sağlayanlar olduğu gibi kursa hobi ya da boş vakitlerini değerlendirmek için gelenlerde var. Haa bu arada yakınlarına, eş ve dostlarına hediyeler vermek için çeşitli ürünlere imza atan kursiyerlerde yok değil.    PEKİ, BİR ÜRÜN NASIL HAZIR HALE GELİYOR?   Ürün ham ve bisküvi olarak alınıyor sonra deseni kömür tozuyla ürüne aktarılıyor. Bu işlemden sonra tahrir hat çizgi belirleniyor ve istenilen renge ve modele uygun renklendirme yapılarak fırın için hazırlık yapılıyor. Ürün sırçaya bandırılarak kaplama özelliğine göre bir gün boyunca yaklaşık 900 derecede fırınlanıyor.  Fırının ısınması, ürünün pişmesi ve soğuması derken tam 3 gün sabırlı şekilde beklemek gerekiyor. Burada bu 3 günlük bekleyişin sonunda kursiyerler hayal kırıklığı da yaşayabilirler. Çünkü ürün kırık, çatlak, yapışık ya da rengi soluk çıkabilir. İşte bu yüzden çinicilik sabır gerektiren bir iş.  
Çinicilik, bilindiği üzere güzel sanatlarda çok önemli bir yere sahip ve özellikle Türk ve İslam sanatında gelişmiş bir sanat koludur.

Bu sanatla uğraşanlar gerçekten ortaya çok güzel ürünler çıkartıyorlar. Bu sanatı biraz daha yakından tanımak ve tanıtmak için bu hafta bölgemizde Gebze Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyette olan Çinicilik Kursu’nu ziyaret ettik ve kendine hayran bırakan o muhteşem eserleri yakından inceleme fırsatı bulduk.

 

Gebze Halk Eğitim Müdürü Mustafa Aydın, birçok meslek grubuna ait kurs açtıklarını, Gebzelilerin bu kurslara çokça ilgi ve alaka gösterdiklerinin altını çiziyor. Müdür Bey’in bu samimi cümlelerini heybeme koyarak gerçekten Halk eğitim Merkezi’nde kurslara katılan kursiyerlerin samimiyetini yakından gözlüyor ve vakitlerini dolu dolu geçirdiklerine bizzat şahitlik ediyorum.

 

PAROLA: GAYRET, EMEK VE SABIR!

 

Emine Karagöz hocamızın Çinicilik Kursu’nda işlerini keyifle yaptıklarını gözlemliyorum. Bu kursun Gebze Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk kez açıldığını öğreniyorum sonra. İşte burası çok önemli değerli okurlar. İlk olmak ve bu avantajla bu bölgede başarılı işlere imza atabilmek gerçekten çok önemli. Tabii bu işler büyük gayret ve emek sonucu ortaya çıkıyor. Gayret ve emek demişken sabrı da unutmayalım. Bu kurs bir bakıma sabrın pratikteki karşılığını kursiyerlere gösteriyor. Kısacası sabırla yol alanlar emeklerinin karşılığını cömertçe alıyor.

 

 

 

Herkes bir aile sıcaklığı içinde çalışmalarını titizlikle yapıyor. Bir çatının altında sosyalleşen bir topluluğun ne gibi işlere imza atabileceğini de bu vesileyle görmüş oluyorum. Zaten amaç sosyalleşmek, kültürel anlamda kendimizi geliştirmek ve bireysel olgunluğumuzu kazanmak değil mi?

 

KİMİLERİ HOBİ KİMİLERİ BÜTÇELERİNE KATKI İÇİN KURSA GELİYOR

 

Nisan ayı itibariyle Gebzeli kursiyerlerin eğitim görmeye başladığı Çinicilik Kursu’nda şu an 30 aktif kursiyer eğitim görüyor. Kursiyerler sabah 9’dan akşam 4’e kadar becerilerini geliştirerek hep birlikte eğlenceli vakit geçiriyorlar. Her yaş grubundan kursiyerler farklı gruplar şeklinde kurslara katılıyor ve kursiyerlerin burada yaptıkları çinileri satarak ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ekonomi anlamında bütçelerine katkı sağlayanlar olduğu gibi kursa hobi ya da boş vakitlerini değerlendirmek için gelenlerde var. Haa bu arada yakınlarına, eş ve dostlarına hediyeler vermek için çeşitli ürünlere imza atan kursiyerlerde yok değil.

 

 PEKİ, BİR ÜRÜN NASIL HAZIR HALE GELİYOR?

 

Ürün ham ve bisküvi olarak alınıyor sonra deseni kömür tozuyla ürüne aktarılıyor. Bu işlemden sonra tahrir hat çizgi belirleniyor ve istenilen renge ve modele uygun renklendirme yapılarak fırın için hazırlık yapılıyor.

Ürün sırçaya bandırılarak kaplama özelliğine göre bir gün boyunca yaklaşık 900 derecede fırınlanıyor.  Fırının ısınması, ürünün pişmesi ve soğuması derken tam 3 gün sabırlı şekilde beklemek gerekiyor.

Burada bu 3 günlük bekleyişin sonunda kursiyerler hayal kırıklığı da yaşayabilirler. Çünkü ürün kırık, çatlak, yapışık ya da rengi soluk çıkabilir. İşte bu yüzden çinicilik sabır gerektiren bir iş.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.