Akar Sanayi Komisyonuna Sert Giriş Yaptı

Siyaset 06.10.2019 - 11:38, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1741+ kez okundu.
 

Akar Sanayi Komisyonuna Sert Giriş Yaptı

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM’de etkili muhalefeti nedeni CHP Grubunun meclisin en aktif komisyonlarından olan KİT Komisyonu sözcülüğünü yürütmüş ve ulusal gündemi belirleyen isimlerden birisi olmuştu.
Meclisin yeni yasama yılı çalışmalarına başladığı geçtiğimiz hafta da Sanayi Komisyonun da görevlendirilen Haydar Akar Sanayi Komisyonun ilk toplantısında yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çekti. SUÇA TEŞVİKTİR Sanayi Komisyonunda görüşülen Gümrük Kanununa ilişkin söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaptığı konuşmada şunları söyledi. ‘Getirilen bu teklif hakkındaki benim görüşüm, gümrüklerde tamamen suça teşvik yani beyanlar eksik kabul edilirse, birtakım yanlış bilgiler verilirse, şu olursa bu olursa cezaları azaltıyoruz.. Bu tamamen suça teşviktir.’ dedi.  Getirilen kanundaki maddelerin açık olmadığına dikkat çeken Akar, şunları söyledi;  11’inci maddede bana göre yine suça teşvik var ve kaçakçılığa teşvik var. Samimi söylüyorum böyle yani nasıl yap böyle bir şey? “Vergi farkının yarısı tutarında idari para cezası verilir farklılıkların tespiti durumunda.” diyor. Şimdi, ondan önce 234’üncü maddeye baktığımızda birçok şeyi orada (a), (b), (c) diye fıkralarda yüzdeler koymuş şu kadar ceza verilir, bu kadar ceza verilir diye. Bunların hepsini kaldırıyor, vergi farkının yarısına kadar düşürüyor. Yani ciddi anlamda kaçakçılığa teşvik var. ‘dedi. MECLİS OLARAK MİLLETİN GÜNDEMİNDEKİ SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ TBMM’de geçtiğimiz yasa yılında yapılan çalışmalara atıfta bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 24 Haziran seçimleri öncesinde vatandaşa birçok söz verildi. Efendim ilk işimiz 3600 ek göstergeyi çıkarmak olacak, EYT’lilerin sorunlarını hemen çözeceğiz. Ekonomi uçuşa geçecek denildi. Peki ne yapıldı yine yap- işlet- devret projelerini gerçekleştiren beşli çete dediğimiz tüm ihaleleri alan firma sahiplerinin vergi borçları sıfırlandı. Bugün sadece 1 yılda yüzde 60 Elektrik zammı ile milletimizi karanlığa boğan dağıtım şirketlerine destek verildi. Yani geçtiğimiz yıl vatandaş değil yandaşların istekleri yerine getirildi. Bugün getirilen Gümrük Yasasını gelecek hafta Genel Kurula getireceğiz. Ancak bakıyoruz yine milletimizin acilen çözülmesini beklediği sorunlara ilişkin bir çalışma yok dedi.
CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM’de etkili muhalefeti nedeni CHP Grubunun meclisin en aktif komisyonlarından olan KİT Komisyonu sözcülüğünü yürütmüş ve ulusal gündemi belirleyen isimlerden birisi olmuştu.

Meclisin yeni yasama yılı çalışmalarına başladığı geçtiğimiz hafta da Sanayi Komisyonun da görevlendirilen Haydar Akar Sanayi Komisyonun ilk toplantısında yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çekti.

SUÇA TEŞVİKTİR

Sanayi Komisyonunda görüşülen Gümrük Kanununa ilişkin söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaptığı konuşmada şunları söyledi. ‘Getirilen bu teklif hakkındaki benim görüşüm, gümrüklerde tamamen suça teşvik yani beyanlar eksik kabul edilirse, birtakım yanlış bilgiler verilirse, şu olursa bu olursa cezaları azaltıyoruz.. Bu tamamen suça teşviktir.’ dedi.

 Getirilen kanundaki maddelerin açık olmadığına dikkat çeken Akar, şunları söyledi;  11’inci maddede bana göre yine suça teşvik var ve kaçakçılığa teşvik var. Samimi söylüyorum böyle yani nasıl yap böyle bir şey? “Vergi farkının yarısı tutarında idari para cezası verilir farklılıkların tespiti durumunda.” diyor. Şimdi, ondan önce 234’üncü maddeye baktığımızda birçok şeyi orada (a), (b), (c) diye fıkralarda yüzdeler koymuş şu kadar ceza verilir, bu kadar ceza verilir diye. Bunların hepsini kaldırıyor, vergi farkının yarısına kadar düşürüyor. Yani ciddi anlamda kaçakçılığa teşvik var. ‘dedi.

MECLİS OLARAK MİLLETİN GÜNDEMİNDEKİ SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ

TBMM’de geçtiğimiz yasa yılında yapılan çalışmalara atıfta bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 24 Haziran seçimleri öncesinde vatandaşa birçok söz verildi. Efendim ilk işimiz 3600 ek göstergeyi çıkarmak olacak, EYT’lilerin sorunlarını hemen çözeceğiz. Ekonomi uçuşa geçecek denildi. Peki ne yapıldı yine yap- işlet- devret projelerini gerçekleştiren beşli çete dediğimiz tüm ihaleleri alan firma sahiplerinin vergi borçları sıfırlandı. Bugün sadece 1 yılda yüzde 60 Elektrik zammı ile milletimizi karanlığa boğan dağıtım şirketlerine destek verildi. Yani geçtiğimiz yıl vatandaş değil yandaşların istekleri yerine getirildi. Bugün getirilen Gümrük Yasasını gelecek hafta Genel Kurula getireceğiz. Ancak bakıyoruz yine milletimizin acilen çözülmesini beklediği sorunlara ilişkin bir çalışma yok dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.