Akar: "Ne Yaptın Körfez!"

Siyaset 04.10.2019 - 10:22, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2000+ kez okundu.
 

Akar: "Ne Yaptın Körfez!"

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelerle ilgili dikkat çekici açıklamalarına devam ediyor.
Akar, daha önce borç ve araç kiralamalarına ilişkin açıklamalarda bulunmuş kentte Belediyelerin borçları gündem olmuştu. Son olarak Belediyelerin satmış oldukları gayrimenkullere ilişkin yakın takipte bulunan Akar 2014-2019 yılları arasında Belediyelerin satmış oldukları gayrimenkul gelirlerini paylaşmaya devam ediyor. SATA SATA BİTİREMEMİŞLER Körfez Belediyesinin gayrimenkul satışlarını gündemine alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 5 yıl içinde yapılan satışları, gelirleri ve borçları nedeni ile kamuya devreden gayrimenkulleri Körfez Belediyesinden istedi.  Körfez Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünce Akar’a verilen yanıtta Körfez Belediyesi 2014-2019 yılları arasında 215 Milyon TL gayrimenkul satışlarından gelir elde etti. 215 MİLYONLUK SATIŞA 117 MİLYON BORÇ BIRAKTI 5 yılda 215 Milyon TL gayrimenkul satışı geliri bulunan Körfez Belediyesinin borçlarına dikkat çeken Akar 117 Milyon TL borç bırakıyorsunuz 215 Milyon TL gayrimenkul satıyorsunuz. Peki şimdi şunu sormayacak mıyız; Bu kadar gelirinle Körfez İlçesine borç haricinde ne bıraktınız. 2014 yılında göreve geliyorsunuz ve ilk işiniz satış oluyor. 2014 yılında 6 Milyon 700 Bin TL gayrimenkul satışı varken 2018 yılında bu rakam 80 Milyon TL oluyor. Her yıl satmışsınız her yıl borca borç eklemişsiniz. Körfez ilçesine bir çivi çakmamışsınız. Şimdi soruyorum ne yaptınız bu paraları? Nereye harcadınız? dedi. SORMAYA DEVAM EDECEĞİM Akar kendisine verilen cevapta borçları nedeni ile kamu kurumlarına devir işlemlerine ilişkin bir yanıt verilmediğini belirterek bu konuların sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu anlayışla Belediye yönetilemez. Yeni yönetimleri suçlamıyorum ancak aynı yoldan gitmelerine de müsade edemeyiz. Bu kent bu kadar kötü yönetimleri hak etmiyor dedi. Akar’ın ileriki günlerde diğer Belediyelere ilişkin de açıklamalarda bulunması bekleniyor.  
CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelerle ilgili dikkat çekici açıklamalarına devam ediyor.
Akar, daha önce borç ve araç kiralamalarına ilişkin açıklamalarda bulunmuş kentte Belediyelerin borçları gündem olmuştu. Son olarak Belediyelerin satmış oldukları gayrimenkullere ilişkin yakın takipte bulunan Akar 2014-2019 yılları arasında Belediyelerin satmış oldukları gayrimenkul gelirlerini paylaşmaya devam ediyor.

SATA SATA BİTİREMEMİŞLER
Körfez Belediyesinin gayrimenkul satışlarını gündemine alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 5 yıl içinde yapılan satışları, gelirleri ve borçları nedeni ile kamuya devreden gayrimenkulleri Körfez Belediyesinden istedi.  Körfez Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünce Akar’a verilen yanıtta Körfez Belediyesi 2014-2019 yılları arasında 215 Milyon TL gayrimenkul satışlarından gelir elde etti.

215 MİLYONLUK SATIŞA 117 MİLYON BORÇ BIRAKTI
5 yılda 215 Milyon TL gayrimenkul satışı geliri bulunan Körfez Belediyesinin borçlarına dikkat çeken Akar 117 Milyon TL borç bırakıyorsunuz 215 Milyon TL gayrimenkul satıyorsunuz. Peki şimdi şunu sormayacak mıyız; Bu kadar gelirinle Körfez İlçesine borç haricinde ne bıraktınız. 2014 yılında göreve geliyorsunuz ve ilk işiniz satış oluyor. 2014 yılında 6 Milyon 700 Bin TL gayrimenkul satışı varken 2018 yılında bu rakam 80 Milyon TL oluyor. Her yıl satmışsınız her yıl borca borç eklemişsiniz. Körfez ilçesine bir çivi çakmamışsınız. Şimdi soruyorum ne yaptınız bu paraları? Nereye harcadınız? dedi.

SORMAYA DEVAM EDECEĞİM
Akar kendisine verilen cevapta borçları nedeni ile kamu kurumlarına devir işlemlerine ilişkin bir yanıt verilmediğini belirterek bu konuların sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu anlayışla Belediye yönetilemez. Yeni yönetimleri suçlamıyorum ancak aynı yoldan gitmelerine de müsade edemeyiz. Bu kent bu kadar kötü yönetimleri hak etmiyor dedi. Akar’ın ileriki günlerde diğer Belediyelere ilişkin de açıklamalarda bulunması bekleniyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.