Akar’ın Başkanlığında Soma’ya Çözüm

Siyaset 26.07.2020 - 16:02, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2511+ kez okundu.
 

Akar’ın Başkanlığında Soma’ya Çözüm

TBMM Başkanvekili Haydar Akar’ın Başkanlık yaptığı Genel Kurul Torba yasa görüşmelerinde tüm partilerin ortak imzası ile Soma maden faciasının ardından işten atılan işçilerin kıdem tazminatlarına ilişkin önerge kabul edilerek yasaya eklendi.
TAZMİNATLARINI 2 AY İÇİNDE ALACAKLAR 2014 yılında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Madeni Faciası hala hafızalardaki yerini korurken daha önce TBMM Başkanvekili Haydar Akar’ın da KİT Komisyonunda ve genel kurul da gündeme getirdiği işçilerin kıdem tazminatlarına ilişkin önerge partilerin ortak imzası ile kabul edildi. 5 partinin ortak önergesiyle Işıklar, Atabacası ve Geventepe ocaklarında işten çıkarılan işçiler de tazminatlarını alabilecek. Meclisten geçen istihdam paketinde pek çok düzenleme yer aldı. Onlar içinde dikkat çeken başlıklardan biri de Soma maden faciasının ardından işten atılan işçilerin kıdem tazminatları ile ilgili. O işçilerin tazminatları ile iş sözleşmesinin bildirim şartına uyulmaksızın feshinden kaynaklanan tazminatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nca ödenecek. İşçilerin tazminatları, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na müracaat etmeleri halinde, müracaat tarihinden itibaren altı ay içinde ödenecek TÜM PARTİLER DESTEKLEDİ Kabul edilen madde ile 830 işçiye 14 milyon 524 bin liralık kıdem tazminatı verilecek. Ayrıca 13 milyon 337 bin lira faiz ödemesi yapılacak. Yani toplamda yapılacak olan ödeme 27 milyon 800 bin lira olacak. İşçilerin tazminatları, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na müracat edilmesi halinde müracat tarihinden itibaren 6 ay içinde ödenecek. Özellikle KİT Komisyonunda maden kazalarını gündeme getiren, işten çıkarılan madencilerin sorunlarını anlatan  Başkanvekili Akar’ın Meclis Başkanlığında önergenin kabul edilmiş olması da dikkat çekti.  
TBMM Başkanvekili Haydar Akar’ın Başkanlık yaptığı Genel Kurul Torba yasa görüşmelerinde tüm partilerin ortak imzası ile Soma maden faciasının ardından işten atılan işçilerin kıdem tazminatlarına ilişkin önerge kabul edilerek yasaya eklendi.

TAZMİNATLARINI 2 AY İÇİNDE ALACAKLAR

2014 yılında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Madeni Faciası hala hafızalardaki yerini korurken daha önce TBMM Başkanvekili Haydar Akar’ın da KİT Komisyonunda ve genel kurul da gündeme getirdiği işçilerin kıdem tazminatlarına ilişkin önerge partilerin ortak imzası ile kabul edildi. 5 partinin ortak önergesiyle Işıklar, Atabacası ve Geventepe ocaklarında işten çıkarılan işçiler de tazminatlarını alabilecek.

Meclisten geçen istihdam paketinde pek çok düzenleme yer aldı. Onlar içinde dikkat çeken başlıklardan biri de Soma maden faciasının ardından işten atılan işçilerin kıdem tazminatları ile ilgili. O işçilerin tazminatları ile iş sözleşmesinin bildirim şartına uyulmaksızın feshinden kaynaklanan tazminatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nca ödenecek. İşçilerin tazminatları, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na müracaat etmeleri halinde, müracaat tarihinden itibaren altı ay içinde ödenecek

TÜM PARTİLER DESTEKLEDİ

Kabul edilen madde ile 830 işçiye 14 milyon 524 bin liralık kıdem tazminatı verilecek. Ayrıca 13 milyon 337 bin lira faiz ödemesi yapılacak. Yani toplamda yapılacak olan ödeme 27 milyon 800 bin lira olacak. İşçilerin tazminatları, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na müracat edilmesi halinde müracat tarihinden itibaren 6 ay içinde ödenecek.

Özellikle KİT Komisyonunda maden kazalarını gündeme getiren, işten çıkarılan madencilerin sorunlarını anlatan  Başkanvekili Akar’ın Meclis Başkanlığında önergenin kabul edilmiş olması da dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.